38 роковини Чорнобильської трагедії

  • 66

Фото без опису

26 квітня 1986 року – невтішна дата у історії українського народу… День, коли вибухнув 4 реактор Чорнобильської атомної електростанції, спричинивши найбільшу в історії людства техногенну катастрофу.

38 років тому слово «Чорнобиль» обпекло серця мільйонів українців і з того часу з цим словом асоціюється скорбота, печаль, біль і туга за тими, хто вступив у двобій із неконтрольованим атомом.

У ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС брали участь 593 жителі колишнього Гадяцького району. Майже половину з них невблаганний час вирвав із рядів ліквідаторів, немало земляків мають захворювання, які тою чи іншою мірою пов’язані з Чорнобилем.

З нагоди роковин Чорнобильської катастрофи в Гадячі, поблизу меморіального комплексу «Землякам, які пройшли горнило Чорнобиля», відбувся мітинг-реквієм.

Хвилиною мовчання працівники міської ради, представники колективів структурних підрозділів Гадяцької міської ради та її виконавчого комітету, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС вшанували пам’ять земляків, які ціною власного життя зупинили смертоносне дихання атомного реактора, поклали квіти до підніжжя меморіального комплексу.

Низький уклін ліквідаторам аварії. Вічна пам’ять тим, кого вже з нами немає…