Гадяцьким ЦПРПП проведено територіальний семінар-практикум для вчителів фізики та астрономії закладів загальної середньої освіти

  • 76

Фото без опису

9 травня 2024 року комунальною установою «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради  у online-режимі проведено семінар-практикум для вчителів фізики та астрономії закладів загальної середньої освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської громад «Штучний інтелект та його функціональні можливості при викладанні фізики».

Зустріч відбулася з використанням сервісу Microsoft Teams для відеоконференцій та відеоуроків.  До роботи  долучилися 18 вчителів. 

Відкриваючи семінар консультант Гадяцького ЦПРПП Софія Ємець  ознайомила присутніх із його тематикою  та завданнями, зазначивши, що використання ШІ в освіті є важливим кроком у розвитку освітньої системи, а семінар сприятиме професійному зростанню вчителів

Семінар дозволив присутнім у формі активної дискусії ознайомити педагогічних працівників з основами фунцкціонування штучного інтелекту (ШІ), можливостями його використання на уроках фізики, з’ясувати його переваги та недоліки, а також визначити шляхи удосконалення сучасного уроку.

Владислав Тарасенко, учитель фізики Гадяцького ліцею №3 імені Івана Виговського Гадяцької міської ради, розкрив секрети створення навчальних презентацій засобами штучного інтелекту, ознайомив з платформами ШІ для створення уроків, вікторин, сайтами ШІ Gamma.app, curspod.com

Іван Кириченко,  учитель фізики Гадяцького ліцею №1 імені Олени Пчілки Гадяцької міської ради представив інноваційний підхід до організації  уроків фізики з використанням технологій штучного інтелекту «ChatGPT». Педагог на прикладах продемонструвала алгоритм розв’язування задач, а також відмітив,  що ШІ може бути використаний як потужний генератор ідей для ефективної підготовки, організації і проведення  уроків.

Людмила Римар, голова ТПС вчителів фізики та астрономії, вчитель фізики Гадяцького опорного ліцею імені Лесі Українки Гадяцької міської ради презентувала присутнім  різні сервіси зі штучним інтелектом, які можна застосовувати на різних етапах освітнього процесу. Окрім того, учасники дізналися про найдосконалішу модель генеративного штучного інтелекту Gemini, яка може обробляти різні форми інформації: відео, аудіо, код, зображення та текст.

Віктор Гусак, вчитель фізики Опорного закладу «Лютенський ліцей імені М.Л. Величая» Лютенської сільської ради, в своєму виступі акцентував увагу присутніх на особливостях сприйняття навколишнього світу та інформації про нього учнями НУШ, готовності їх до використання інновацій в освітньому процесі.

Наталія Шимка, регіональний тренер НУШ, в своєму виступі зазначила на важливості запровадження в старшій школі, зокрема при вивченні фізики, вимог НУШ.

Своїми  думками, ідеями щодо використання новітніх технологій, зокрема ШІ поділилися вчителі Ніна Биченко, вчитель фізики Гадяцького опорного ліцею імені Лесі Українки Гадяцької міської ради; Олександр Довгаль, вчитель Сарського опорного ліцею Гадяцької міської ради; Наталія Педченко, вчитель фізики Петрівсько-Роменського ліцею Петрівсько-Роменської сільської ради.

За результатами заходу було розроблено рекомендації для практичного використання вчителями в роботі.

Семінар пройшов у діловій, творчій атмосфері, на високому організаційному рівні.

За підсумками семінару-практикуму вчителі-учасники заходу отримають сертифікати, які можуть бути визнані як документи про підвищення кваліфікації у 2024 році.

 

Інформує консультант Гадяцького ЦПРПП Софія ЄМЕЦЬ