Гадяцьким ЦПРПП проведено майстерню для працівників психологічної служби

  • 70

Фото без описуПсихологічна стійкість, або резилиєнтність, грає важливу роль у формуванні психологічного здоров’я учасників освітнього процесу. Вона допомагає їм краще впоратися з труднощами та стресом, що стало наразі дуже актуальним.

17 травня 2024 року комунальною установою «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради на базі Гадяцького ЦПРПП  проведено майстерню з розвитку навичок стійкості для працівників психологічної служби закладів освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської територіальних громад.

Мета даного заходу –  це психологічна підтримка на різних етапах проживання кризових подій та післякризового відновлення.

Психолог Гадяцького ЦПРПП Тетяна Аколович презентувала практичні методи роботи з різними емоційними станами, робота психолога з втратою, відновлення після кризового періоду. 

На заході учасникам було запропоновано роботу з метафорично-асоціативними картами, арт-терапевтичні вправи, техніки Позитивної психотерапії, КПТ, емоційно-образної терапії тощо.

Тетяна Аколович ознайомила присутніх з методикою та умовами проведення нових терапевтичних ігор для дітей та дорослих Світлани Ройз. Серед них: дитяча гра  «Невидимі дари: знаходь свою силу», «Сила усмішки», «Скажи мені: сила запитань», «Обійманці», «Картки сили», «Дихальні картки».

 

Інформує психолог Гадяцького ЦПРПП Тетяна АКОЛОВИЧ