Об’єднані спільною метою

  • 55

Фото без опису Доки українські військові протистоять російській агресії на всіх напрямках фронту, ми, в тилу, робимо все можливе, аби підтримати наших воїнів. Продукти харчування, засоби особистої гігієни, медикаменти – все це місцевими волонтерськими колективами збирається та доставляється на передову.

 Сьогодні в кіноконцертному залі «Дружба» міський голова Володимир Нестеренко зустрівся з представниками трьох волонтерських колективів та вручив їм відзнаки.

 Так, за активну волонтерську діяльність, самовідданість, високе почуття патріотизму, безкорисливу працю, значну і вагому допомогу захисникам України та з нагоди Дня Конституції України Почесними грамотами міської ради та виконавчого комітету міста Гадяча нагороджено колектив волонтерської групи «Небайдужі» (керівник Ніна Котляр), колектив Гадяцького ліцею №1 імені Олени Пчілки (директор Тетяна Смірнова) та колектив комунального закладу «Гадяцька дитяча мистецька школа» (директор Григорій Сидоренко).

 З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну (а дехто ще з 2014 року) учасники цих волонтерських спільнот допомагають нашим воїнам наближати Перемогу.

 Їхніми стараннями придбано та передано десятки комплектів приладів нічного бачення для автомобілів та бойового спорядження, кардіограф, ноші. Відремонтовано два десятка військових автівок. Забезпечено продуктами харчування довготривалого зберігання, засобами гігієни, будівельним матеріалами, інструментами для побудови бліндажів, медикаментами тощо. Виготовлено та передано маскувальні сітки, теплі шкарпетки, окопні свічки, утеплюючи килимки, спиртові пальники, газові обігрівачі. Проведено благодійні концерти на підтримку ЗСУ. Організовано збори коштів на придбання квадрокоптера, приладів нічного бачення, тенту укривного гарматного та інших потреб військових.

 Підтримка Збройних сил України – це не просто допомога, говорять волонтери. Це спосіб показати вдячність захисникам та захисницям, які щодня ризикують життям заради нашого спокою.