Гадяцьким ЦПРПП проведено ділову гру для директорів ЗДО «Що пропонує новий закон про дошкільну освіту»

  • 104

 

Фото без описуУкраїна перебуває на шляху реформування освіти, і одним з ключових елементів цього процесу є дошкільна освіта. Новий закон про дошкільну освіту – це важливий крок у напрямку створення сучасної та якісної системи раннього розвитку.

28 червня 2024 року на базі закладу дошкільної освіти «Веснянка» комбінованого типу для дітей віком від 1 до 6 (7) років Гадяцької міської ради комунальною установою «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради проведено ділову гру для директорів закладів дошкільної освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської територіальних громад «Що пропонує новий закон про дошкільну освіту».

Тетяна Аколович, психолог Гадяцького ЦПРПП, координаторка дошкільної освіти ознайомила присутніх зі змінами, що пропонує новий закон, зокрема: яку форму навчання можуть обирати батьки; яким буде порядок зарахування дітей до дитсадків; скільки дітей може бути в різних групах; скільки часу дитина може перебувати в дитсадку; яким буде робочий час та педагогічне навантаження педагогічних працівників.

Учасники обговорили питання педагогічне навантаження та робочого часу, тривалість відпустки, освітні програми, за якими планують працювати протягом навчального року, форми організації освітнього процесу та освітньої діяльності у закладі дошкільної освіти.

 

Інформує психолог Гадяцького ЦПРПП Тетяна АКОЛОВИЧ