У лісах Полтавщини надзвичайний рівень пожежної небезпеки - відвідувати ліси заборонено!

  • 37

Фото без опису

 

У зв'язку з надзвичайно сухою та спекотною погодою, у більшості областей України, зокрема й на території Полтавської області, переважає найвищий - 5 рівень пожежної небезпеки.

У філіях Слобожанського лісового офісу працює 40 рейдових бригад, які постійно контролюють за пожежною ситуацією у лісах, особлива увага - хвойним насадженням. Лісівники постійно проводять ряд профілактичних заходів, аби убезпечити ліс від вогню: прокладають мінералізовані смуги та розриви, перекривають позапланові дороги, підрізають гілки у хвойних молодняках, проводять роз'яснювальну роботу з населенням.

Проте для ефективного запобігання загорянням, важливе розуміння громадян та дотримання ними елементарних правил пожежної безпеки в лісах, адже 90% випадків лісових пожеж стається через людську недбалість.

Аби не допустити загорянь у лісах, слід дотримуватися наступних правил:

▪️не розводити багаття у лісі та лісопосадках

▪️не заїжджати на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортними засобами

▪️не палити, не кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники, недопалки;

▪️не залишати у лісі просочене мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;

▪️не випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, сільськогосподарських угіддях, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу.

Для безпечного відпочинку лісівники створили цілу мережу рекреаційних пунктів, де можна комфортно відпочити, без шкоди для лісу, тож додаємо посилання на мапу цих пунктів: https://e-forest.gov.ua/rekreatsiia/...

❗При 5 рівні небезпеки й до завершення воєнного стану відвідувати ліси на території областей КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЕНО!

❗Застерігаємо - порушення правил пожежної безпеки у лісах тягне за собою адміністративну, або ж кримінальну відповідальність.

❗Будьте відповідальні! Бережіть ліс від вогню! У разі виявлення загоряння в лісі - негайно телефонуйте за номером “101".