У Гадяцькій громаді надаються безкоштовні послуги для ветеранів

  • 117

 

Фото без опису

Питання повернення ветеранів до цивільного життя, їх реабілітація та  реінтеграція стає все більш актуальною. Усвідомлюючи важливість об'єднання зусиль у сприянні адаптації захисників, які повертаються додому, міською радою було прийнято рішення про надання послуг із соціального відновлення й підтримки ветеранів і членів їхніх сімей, родин загиблих (померлих) захисників і захисниць України.

На даний час вже 351 ветеран війни та члени їхніх сімей отримали щорічну разову грошову компенсацію на часткове погашення витрат на підготовку до опалювального періоду. Загальна сума – 702,0 тис. грн., в т.ч. за перше півріччя цього року – 334,0 тис. грн.

  Здійснено відшкодування вартості путівок на сімейну реабілітацію й психологічну підтримку на суму 217,880 тис. грн. Оздоровилися 20 осіб з числа ветеранів та членів їхніх сімей.

Дбаємо й про дозвілля ветеранів та членів їхніх сімей. Надається можливість безкоштовно відвідувати спортивні секції за напрямками: бокс, кікбоксинг, фітнес. Для проходження фізичної реабілітації звернулося 65 чоловік. На компенсацію спортивних секцій та басейну спрямовано понад 65,62 тис. грн.

За допомогою до спеціалістів виявили бажання звернутися:

-              юрисконсульта – 112 громадян;

-              психолога – 99 громадян;

-              фахівця з фізичної реабілітації – 67 громадян;

-             організація дозвілля ветеранів війни (спортивні, тренажерні зали та секції, басейн та ін.) – 98 громадян;

-              на сімейну реабілітацію та психологічну підтримку – 155 громадян.

7 осіб з інвалідністю внаслідок війни та членів сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць України оздоровилися в санаторно-курортних закладах, розташованих на території Полтавської області на суму 90,2 тис. грн.

Ми об’єднані спільною метою. Перемога та мир – те, чого прагне наразі кожен із нас.