Про допомогу постраждалим від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом (СНПК)

  • 101

Фото без опису

 

Питання соціального захисту та допомоги постраждалим від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом (СНПК) є пріоритетним питанням як на державному так і на місцевому рівні.

На виконання Меморандуму між Офісом Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної  інтеграції України,  Урядовим уповноваженим

з питань ґендерної політики та Глобальним фондом тих, хто пережили насильство (Global Survivors Fund), підписаної 21грудня 2023 року, в Україні впроваджується Пілотний проект із надання невідкладних проміжних репарацій постраждалим від сексуального насильства, пов’язаного з агресією російської федерації проти України, яким передбачено виплати грошової допомоги.

З метою ефективної реалізації Пілотного проєкту звертаємо Вашу увагу на розміщені нижче інформаційні матеріали щодо порядку звернень та отримання відповідної допомоги.

Одночасно повідомляємо, що в місті Полтава функціонує Центр допомоги врятованим, який працює за адресою м. Полтава вул. Соборності, 58, 2 поверх та є ключовим партнером у реалізації Пілотного проєкту. Центр забезпечує надання комплексної підтримки постраждалим, зокрема, допомагає у підготовці та зборі всіх необхідних документів для отримання репарацій, а також надає юридичну, психологічну та соціальну допомогу, сприяючи відновленню потерпілих осіб та їх  інтеграції  в  суспільство.  Контактні  номери  Центру: +38 (097) 944 96 01,

+38 (099) 014 74 45.

 

https://drive.google.com/file/d/1zLFXS0bf08OgApXw9vHPtpevusCdmG9C/view?usp=sharing

 

https://drive.google.com/file/d/1ThKLoFPUY8ASJjhmwTIlYZCgTCi0Yiej/view?usp=sharing