Закон України № 3706 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей експорту окремих видів товарів у період дії воєнного стану»: основні аспекти

  • 37

Фото без опису

 

  • Щодо мінімально допустимих експортних цін на окремі види товарів у період дії воєнного стану

Запровадження та скасування режиму експортного забезпечення здійснюється на підставі відповідного рішення Кабінету Міністрів України, особливості цього режиму регулюються Законом України від 16 квітня 1991 року № 959-ХІІ «Про зовнішньоекономічну діяльність» (далі – Закон № 959-ХІІ), Податковим та Митним кодексами України.

Базою оподаткування ПДВ для операцій з вивезення за межі митної території України  у митному режимі експорту окремих видів товарів є договірна (контрактна) вартість таких товарів.

Абзацом четвертим статті 192 Закону № 959-ХІІ забороняється експорт окремих видів товарів, якщо передбачені зовнішньоекономічним договором контрактні (зовнішньоторговельні) ціни є нижчими, ніж мінімально допустимі експортні ціни, затверджені центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну аграрну політику.

Інформація про мінімально допустимі експортні ціни розміщується на офіційному вебсайті центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну аграрну політику не пізніше наступного дня після прийняття відповідного рішення (наказу).

Більш детально читайте на субсайті Головного управління ДПС у Полтавській області вебпорталу ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/data/files/461134.pdf

 

                                                    Головне управління ДПС у Полтавській області