Математичні перемоги Гадяцької громади: успіхи учнів на обласних змаганнях «Математичний Занзібар»

  • 32

Фото без опису  12 жовтня 2024 року став знаковим днем для учнів 4-9 класів закладів загальної середньої освіти Гадяцької міської та Лютенської сільської територіальних громад, адже саме в цей день вони взяли участь у обласних змаганнях «Математичний Занзібар», які проводилися з використанням дистанційних технологій.

 Змагання організовані Департаментом освіти і науки Полтавської обласної військової державної адміністрації, а методичний та організаційний супровід забезпечила Полтавська академія неперервної освіти імені М.В.Остроградського. Головна мета цього математичного турніру – розвивати в учнів нестандартне мислення, навички роботи в команді та вміння вирішувати складні завдання, використовуючи креативні підходи.

 Учні об'єдналися в команди за трьома лігами: юніорська ліга (4-5 класи), початкова ліга (6-7 класи) та середня ліга (8-9 класи). Всього у змаганнях взяли участь 159 команд з усієї Полтавщини: 76 команд у початковій лізі, 47 команд у середній та 36 – у юніорській.

 Загалом від наших громад у конкурсі було представлено 16 команд. Гадяцький ліцей №1 імені Олени Пчілки Гадяцької міської ради виставив три команди, Гадяцький опорний ліцей імені Лесі Українки – чотири, Сарський опорний ліцей – три команди. До команд від молодшої і середньої ліг приєдналися також Гадяцький ліцей №3 імені Івана Виговського (дві команди), Гадяцький профільний ліцей імені Тараса Шевченка (дві команди), Гадяцький ліцей №2 імені Михайла Драгоманова (одна команда) та Рашівський ліцей Лютенської сільської ради (одна команда).

 Результати змагань вразили! Вітаємо наших переможців: команда юніорської ліги Сарського опорного ліцею у складі Ярослава Терещенка, Максима Лисенка, Антона Гайно, Дарини Щербань, Злати Колотай та Івана Циганчука виборола почесне І місце. Керівники команди – Галина Мороз і Тетяна Кириченко.

 Також наші вітання лунають для команд, які здобули ІІІ місця: команда юніорської ліги Гадяцького ліцею №1 імені Олени Пчілки у складі Вадима Мотрича, Валерії Здойми, Марини Рудченко, Давіда Артюхова, Івана Косенка та Софії Штанько під керівництвом Світлани Гарнаги й Світлани Афанасьєвої, а також команда Гадяцького опорного ліцею імені Лесі Українки, до якої входили Ілля Білич, Артем Тодосієнко, Дар'я Дубовик, Тимофій Нонка та Анна Сергієнко. Їхнім наставником була Людмила Мисюра. Команда Гадяцького ліцею №2 імені Михайла Драгоманова, до складу якої увійшли Марія Кравчук, Аліна Горобець, Євангеліна Гнатюк, Даниїл Єлісєєв, Владислав Галак та Ярослав Штанько під керівництвом Ніни Кравчук, також зайняла ІІІ місце у початковій лізі.

 Не можемо не відзначити й інших учасників, які проявили себе на найвищому рівні. Команди початкової та середньої ліг Гадяцького ліцею №1 імені Олени Пчілки зайняли почесні IV та VIII місця під керівництвом Лариси Галушки, Світлани Гарнаги та Світлани Афанасьєвої. Особливі вітання команді початкової ліги Рашівського ліцею Лютенської сільської ради, яка здобула VII місце (керівник – Надія Роскладка).

 Вітаємо всіх учасників змагань, які проявили справжній командний дух, неординарне мислення та блискучі математичні здібності! Щирі слова подяки вчителям математики, які підготували учасників і підтримували їх на цьому непростому шляху до перемог. Бажаємо вам нових творчих звершень, натхнення і нових перемог на математичному фронті!

 Нехай ваша невтомна праця і надалі приносить такі ж чудові результати. Всі ви – справжні молодці!

 

Інформують консультанти Гадяцького ЦПРПП Софія ЄМЕЦЬ та 

Сергій МАЙБОРОДА