Плідна співпраця заради якості освіти: у Гадячі проведено практичний семінар для керівників ЗДО

  • 47

Фото без опису

17 жовтня 2024 року в Гадячі проведено практичний семінар для керівників закладів дошкільної освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської та Сергіївської територіальних громад «Розбудова внутрішньої системи забезпечення якості освіти. Самооцінювання діяльності ЗДО за напрямом «Освітнє середовище». Захід організовано комунальною установою «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради, і став справжнім майданчиком для обміну досвідом, новаторськими ідеями та спільного пошуку шляхів підвищення якості освітніх процесів у закладах дошкільної освіти регіону.

На семінарі розглянуто одну з найактуальніших тем у сфері дошкільної освіти – самооцінювання освітнього середовища. Психолог Гадяцького ЦПРПП Тетяна Аколович підкреслила важливість системної роботи у цій сфері та звернула увагу на ключові аспекти, які впливають на якість освіти в закладах дошкільної освіти. Семінар продовжився виступом Любові Гречки, консультанта Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Миргородської міської ради», яка поділилася успішним досвідом Миргородської громади. Вона ознайомила присутніх із практичними інструментами для впровадження внутрішньої системи оцінювання якості освіти, детально розповіла про критерії та індикатори для самооцінювання, рівні оцінювання освітніх та управлінських процесів, а також продемонструвала форми фіксації результатів самооцінки.

Практична частина семінару стала чудовою можливістю для учасників не лише ознайомитися з теоретичними засадами, але й безпосередньо попрацювати з документацією та навчитися розробляти план-циклограму внутрішнього контролю якості освітнього процесу. Керівники закладів активно брали участь у практичних завданнях, проводили розрахунки і оцінки якості освітнього середовища, обговорювали складні ситуації, з якими вони стикаються у своїй роботі.

Особливу подяку колектив Гадяцького ЦПРПП висловлює директору Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Миргородської міської ради» Вікторії Соломасі та консультанту Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Миргородської міської ради» Любові Гречці, які не лише допомогли в організації цього семінару, а й зробили вагомий внесок у професійний розвиток педагогічних працівників регіону. Цей захід став прекрасним прикладом плідної співпраці між центрами професійного розвитку педагогічних працівників Гадяча та Миргорода, демонструючи важливість обміну досвідом та спільної роботи на благо освітянської спільноти.

Такі семінари не лише підвищують професійну компетентність керівників освітніх закладів, а й відкривають нові горизонти для впровадження якісних змін у системі освіти. Взаємодія між освітніми установами на рівні громад стає запорукою успіху в розвитку сучасного освітнього простору, який відповідає потребам як дітей, так і педагогів.

 

Інформують психолог Гадяцького ЦПРПП Тетяна АКОЛОВИЧ та

консультант Гадяцького ЦПРПП Сергій МАЙБОРОДА