Якої помилки найчастіше припускаються платники податків

  • 19

Фото без опису

Звертаючись до контролюючого органу з метою отримання Довідки, платник подає заяву про надання довідки про відсутність заборгованості  з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи за формою згідно з додатком 2 до Порядку надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, затвердженого Наказом Міністерства фінансів України 03.09.2018 № 733.

Проте, існують випадки, коли в Заяві платник не зазначає відповідний нормативно-правовий акт, яким передбачено необхідність підтвердження відсутності заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, та не зазначає найменування суб'єкта (підприємства, установи, організації), до якого (якої) Довідку буде ним подано.

Таким чином, наголошуємо, що заповнена з порушенням встановлених вимог Заява не буде опрацьована контролюючим органом відповідно до Порядку, так як Довідка надається лише за умов подання платником належним чином оформленої Заяви. 

Нагадуємо, що платники податків мають можливість дізнатися про стан розрахунків з бюджетом, наявність чи відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи ДПС дистанційно. 

 У приватній частині Електронного кабінету за допомогою меню  «Стан розрахунків з бюджетом» користувач може отримати доступ до особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів (тобто даних інтегрованої картки платника), де відображається зведена інформація по кожному виду платежу станом на момент звернення. 

 

                                                          Головне управління ДПС у Полтавській області