«Гадяч – місто талановитих людей», під такою назвою цього річ пройшло святкування Дня міста

  • 820

Фото без описуФото без описуСвяткові  дійства з нагоди Дня міста розпочались 14 вересня на площі Соборній. В програму свята було включено акцію для дітвори від  провайдера «Датагруп» - феєричне шоу мильних бульбашок,  ігри і розваги від аніматорів та роздача повітряних кульок в подарунок.

 

 

 

 

 

ОкрасФото без описуою свята став  виступ  Полтавського  обласного симфонічного оркестру з новою концертною програмою. Художній керівник та головний диригент – народний артист України, випускник Гадяцького училища культури хорового відділу Віталій Скакун. У концерті взяли участь: заслужена Фото без описуартистка України Олена Мальцева; лауреат міжнародного конкурсу Олексій Оріщенко; народний артист України Юрій Кириченко;  фіналіст вокального конкурсу «Голос країни» Юрій Кириченко;  фіналіст вокального конкурсу Еміль Вілонджа; солістка Тетяна Франчук.

Симфонічним оркестром дуже вдало підібрано репертуар виступу. Присутні отримали неабияке задоволення від концерту живої симфонічної музики під відкритим небом.

        Фото без опису15 вересня відбулося урочисте відкриття «Весільної альтанки», яка стала окрасою новозбудованої у міському парку «Перемога» алеї Закоханих. Під час відкриття альтанки, з промовою-побажанням довгого подружнього життя  до двох пар молодят, які вирішили побратися цього світлого осіннього дня,    звернувся міський голова Володимир Олександрович Нестеренко та вручив їм цінні подарунки. 

 

        

 

 

Фото без описуФото без описуОдночасно на території танцювального майданчика розпочався шахово-шашковий турнір 10-ти команд на приз міського голови, в якому взяли участь команди та учасники Полтавської та Сумської областей. В ході проведення двох шахових турнірів здобула перемогу команда «Гадяч-1» (капітан команди – Олександр Обламський). Друге місце зайняла команда шахматистів з Лохвиці, третє – з Пирятина. Також змагання проходили по рівнях на п’яти дошках по сім учасників. Нагороди отримали п’ятнадцять учасників. Кубок міського голови отримала команда з Гадяча. Заохочувальні призи вручено учасникам  міської молодіжної команди віком від 12-ти до 16-ти років. В ході проведення шашкового турніру перемогу здобули:

1-е місце – Олександр Кутейко;

2-е місце – Микола Гайдамака;

3-є місце – Григорій Сафонов.

Вже традиційно гадяцькі велосипедисти та любителі незвичайних пригод зібралися разом для участі у велопробігу,  присвяченому Дню міста. Найбільше захоплення це викликало в дітлахів та людей старшого віку. Це, беззаперечно, є позитивною тенденцією для міста в часи глобальної автомобілізації. Як завжди дружно, як завжди масово учасники проїхали відремонтованими дорогами міста.

Дякуємо організатору велопробігу: Володимиру Павлюченку - волонтеру, викладачу Гадяцького коледжу культури та мистецтв ім. І.П.Котляревського.

Свято морозива «В гостях у «Трьох ведмедів» та виставка-продаж випічки «Марципанова галявинка» стали справжнім святом для маленьких мешканців нашого міста та їх батьків.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

 

 Фото без описуФото без описуУ рамках проведення свята організовано виставку  виробів майстрів нашого міста. Вперше,  спеціально для майстрів-кулінарів  відкрито «Марципанову галявину». І хоча на галявині було лише три представники смачного мистецтва, цікавих подивитися, придбати і навіть взяти участь  у виготовленні смачних виробів, було багато.

 

 

Дякуємо учасникам «Марципанової галявини», а саме: Голубенко Олені, Нижник Віті, Хоменко Світлані, за їх надзвичайну творчість та креативний підхід до своєї улюбленої справи.

 

 

Фото без опису     На центральній алеї парку  в цей день розмістилися майстри з виробами різнопланового характеру. Вперше гості виставки змогли помилуватися казковими квітами майстра Расторгуєвої Оксани, незвичайними картинами викладачів та студентів коледжу культури і мистецтв ім.І.П.Котляревського. 

Фото без описуЗ творчим підходом, уже другий рік поспіль, підготувалися до виставки вихователі та вихованці Гадяцького дитячого будинку Полтавської обласної ради. Про їх любов до прекрасного та майстерність свідчать ексклюзивні роботи із стрічки, розмальовані глечики та багато іншого.  Багато відвідувачів виставки були в захваті від виробів, які представили керівники гуртків та учні Гадяцького районного Будинку дитячої та юнацької творчості. Вражає їх майстерність та уміння втілити у прекрасне свій талант. Вироби із бісеру та картини вишиті бісером притягували погляди гостей виставки. А ще на виставці були майстри, які неочікувано здивували своєю майстерністю всіх присутніх. Мило ручної роботи у різних образах і формах майстра Дорогань-Сафронової Олександри підкорило любителів краси, опудала звірів  Литвиновського Сергія так і притягували рученята дітей свою природністю.

 

Висловлюємо всім учасникам виставки щиру вдячність за проявлену підтримку. Спасибі вам за те, що допомогли реалізувати цей захід, який, поза всякими сумнівами, підвищив культурний рівень гостей виставки.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису
     
Фото без опису Фото без опису Фото без опису
     
Фото без опису Фото без опису Фото без опису
     
Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без описуПід час проведення урочистої частини з нагоди святкування Дня міста на міській сцені площі Соборної пройшла  церемонія нагородження Почесними грамотами міської ради та виконавчого комітету міста Гадяча в різних номінаціях 20-ти талановитих гадячан. Класним керівникам міських шкіл вручено подарунки для учнів-першокласників. Церемонію вітання завершив виступ-вітання ансамблю Гадяцького районного будинку культури «Тоніка».

Дарування гарного настрою гадяцькій громаді та гостям міста  продовжено концертно-розважальною програмою від «Радіо-п’ятниці» за участю  Артура Босо,  гурту «Не ангели», гурту «Оркестр гарного настрою».

І на честь святкування Дня міста в вечірніх сутінках небо над Гадячем запалив святковий фейерверк.

В такі моменти кожен із нас відчуває себе частиною великої родини. Це свято об’єднує тих, кому дороге наше місто. Саме завдяки щоденній наполегливій і самовідданій праці жителів нашого міста продовжує розвиватися сучасний Гадяч.