Проведено тренінг для практичних психологів та соціальних педагогів міста Гадяча та Сергіївської ОТГ «Як зберегти себе: професійна гігієна спеціаліста»

  • 587

Фото без опису

09 листопада 2018 року методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради на базі ЗДО № 9 «Дзвіночок» проведено тренінг для практичних психологів та соціальних педагогів міста Гадяча та Сергіївської ОТГ «Як зберегти себе: професійна гігієна спеціаліста».

Професійна гігієна життєво необхідна спеціалістам «допомагаючих» професій, які використовують свою особистість як головний робочий інструмент. Суть такої допомоги полягає не лише в тому, щоб підтримувати роботу спеціаліста на професійному рівні, а й навчити спеціаліста, якими способами можна проводити таку професійну гігієну, тобто проводити профілактику синдрому вигорання.

Методист методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради Аколович Т.П. представила  техніки подолання кризових станів,   формування позитивної «Я-концепції» спеціаліста, розкриття умов збереження психологічного здоров’я працівників психологічної служби («Ресурси», «Модель BASIC Ph», «Розмова та час з колегами», «Квадрат Декарта», «Три слона і одна черепаха»). Також методистом проведені навчальні вправи «Макропогляд» та «Фокусування уваги» з використанням асоціативних карт «КРЕАТИВ-3: життєві ситуації та кризи» та надані рекомендації для роботи в складних життєвих ситуаціях.

Практичний психолог ЗДО № 9 «Дзвіночок» Коломієць О.М. продемонструвала учасникам вправи на зняття емоційного напруження, створення позитивного  настрою та фізичної активності.

І на завершення тренінгу Комащук М.О., соціальний педагог Гадяцької гімназії імені Олени Пчілки ознайомила присутніх з системою дихальних та рухових вправ  цигун-терапії, що дало змогу кожному поринути у світ медитації.

Висловлюємо подяку директору Рубан М.І. та колективу закладу дошкільної освіти № 9 «Дзвіночок» за організацію методичного заходу.