Проведено семінар-практикум для вчителів предметів художньо-естетичного циклу та керівників гуртків мистецького спрямування «Формування художньо-практичної компетентності на уроках та гурткових заняттях мистецьких дисциплін

  • 1295

Фото без опису

 

29 листопада 2018 року на базі Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 2 імені Михайла Драгоманова відбувся міський семінар-практикум для вчителів предметів художньо-естетичного циклу та керівників гуртків мистецького спрямування "Формування художньо-практичної компетентності на уроках та гурткових заняттях мистецьких дисциплін". Учасники методичного заходу мали змогу побувати на уроці образотворчого мистецтва "Нетрадиційні техніки малювання. Малюнок кавою" (вчитель образотворчого мистецтва Буглєєва О.М.), фрагмент уроку "Мистецтво" тема "Готика" (вчитель мистецтва Кодаченко О.В.). Надзвичайно цікавим був показ фрагменту гуртка з вивчення мови іврит (керівник гуртка вчитель іноземної мови Решетник О.В.), на якому учасники семінару вчилися писати власне ім'я мовою іврит. На завершення заходу всі учасники семінару-практикуму переглянули міні-концерт за участі гуртківці школи "Розмай дитячих талантів". Екологічний театр учнів школи представив авторську виставу "Бережіть воду!" (старша вожата Бондаренко В.М., озвучення Рубан В.В.). Особлива подяка Рубан Т.П. - заступнику директора з навчально-виховної роботи та всім учасникам методичного заходу за змістовно і цікаво проведені уроки та позакласні заходи.

Методист методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради Шимка Н.П. наголосила на формуванні в учнів  культурної та інших компетентностей, цінностей у процесі пізнання мистецтва та художньо-творчого самовираження в особистому та суспільному житті.

По завершенню семінару-практикуму Шимка Н.П. підвела підсумки заходу, спільно з учасниками семінару-практикуму, вироблено методичні рекомендації.