Проведено планову контрольну перевірку діяльності Гадяцької міської ланки

  • 937

Фото без опису

В період з 24 по 26 жовтня 2018 року проведено планову контрольну перевірку діяльності Гадяцької міської ланки щодо виконання вимог законів та інших нормативно – правових актів з питань техногенної та пожежної безпеки, цивільного захисту.

Відповідно до Кодексу цивільного захисту України, Плану основних заходів цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Полтавської області на 2018 рік та Плану службової діяльності Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області на 2018 рік, в період з 24 по 26 жовтня 2018 року проведено планову контрольну перевірку діяльності Гадяцької міської ланки щодо виконання вимог законів та інших нормативно – правових актів з питань техногенної та пожежної безпеки, цивільного захисту.

Метою перевірки стало оцінювання діяльності виконавчого комітету Гадяцької міської ради та інших державних органів влади щодо виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань техногенної та пожежної безпеки, цивільного захисту.

До перевірки були залучені:

 - керівний склад та органи управління цивільного захисту міста;

 - спеціалізовані служби цивільного захисту міста;

 - місцеві органи самоврядування.

Під час перевірки було проведено практичне відпрацювання умовної надзвичайної ситуації по відпрацюванню Плану реагування органів управління та сил Гадяцької міської ланки територіальної підсистеми, викликані такими надзвичайними ситуаціями, як:

- дуже сильний дощ (дощ з мокрим снігом: кількість опадів 50 мм і більше, тривалістю 12 годин і менше; для гірських районів 30 мм і більше, тривалістю 12 годин і менше);

- сильний вітер (швидкістю 25 м/с і більше), охоплюючи шквали та смерчі відповідно до Національного класифікатору України ДК-019:2010, а саме:

 «в період з 9 год. 20 хв., до 10 год. 00 хв., в наслідок погіршення метеорологічних умов, спричинених сильною зливою (кількість опадів 30 мм і більше), крупним градом (діаметром 20 мм. і більше), сильним вітром (швидкість вітру сягала від 15 м/с до 25 м/с), в м. Гадяч сталось:

по вул. Набережна Грунь

Поваленими деревами перекрито рух по вулиці.

Сильним вітром розкрито, зруйновано дахи 6 будинків приватної забудови, пошкоджено градом 10 покрівель житлових будинків та вибито шибки, повалено дерева. Пошкоджено повітряні лінії електропередач.

Відсутнє електропостачання.

Уламками дахів та деревами травмовано 5 осіб.

по вул. Сергія Білохи

Сильним вітром розкрито (зруйновано) дахи 10 житлових будинків. Пошкоджено градом 12 покрівель житлових будинків. Пошкоджено повітряні лінії електропередач.

Припинено електропостачання.

Внаслідок падіння дерева загинула одна особа, та два постраждалих».

Під час відпрацювання умовної надзвичайної ситуації надавались наступні обмеження:

- додаткові сили і засоби цивільного захисту – не залучаються.

- керівникам спеціалізованих служб бути готовими до виступу про порядок дій своїх служб у відповідності до планів реагування на НС;

- відпрацювання порядку дій в умовній надзвичайній ситуації керівництвом міста та спеціалізованих служб, збір відповідних комісій відбудеться у місці визначеному керівником з ліквідації НС.

За підсумками проведеного відпрацювання умовної надзвичайної ситуації слід зазначити, що взаємодія між службами міста організована та проводиться на належному рівні, про що свідчить оперативність прибуття та злагодженість дій.

План реагування на надзвичайну ситуацію за кодом 20314 в наявності, введений в дію. Під час ліквідації умовної надзвичайної ситуації, що відпрацьовувалась, намічені завдання досягненні.

Органи управління міста у ході проведення практичного відпрацювання умовної надзвичайної ситуації приймали правильні управлінські рішення, дії посадових осіб органів управління міста, штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій оцінено, як «готові до виконання завдань за призначенням».