Проведено семінар-практикум для вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти м. Гадяча та Сергіївської ОТГ Гадяцького району «Казкотерапія як один із напрямків артпедагогіки»

  • 1104

 

05 лютого 2019 року методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради на базі Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 Гадяцької міської ради проведено семінар-практикум  для вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти м. Гадяча та Сергіївської ОТГ Гадяцького району «Казкотерапія як один із напрямків артпедагогіки».

         Відкрив методичний захід директор школи Сасько А.О., який ознайомив учасників з програмою семінару, побажав плідної роботи. У програмі семінару-практикуму вчителі мали змогу побачити відео-звіт та уроки вчителів, які атестуються у 2018/2019 навчальному році, зокрема: урок навчання грамоти у 1 класі «З казкою ми дружимо. Звуки [ж]  [ж’], буква Жж» (вчитель Скрипка В.А.); урок природознавства у 2-Б класі «Навчальний проект «Збережемо життя ялинці!» (вчитель Білоцерківець Л.С.).  Інсценізаю казки «Рукавичка» на новий лад показали вчителі Лавріненко Т.Ю. та Серба С.О. зі своїми вихованцями.

         Як показує робота семінарів-практикумів, шкільна початкова освіта є одним з основних факторів розвитку особистості. Саме казкотерапія як один із напрямків артпедагогіки спрямована на підвищення самооцінки дитини, розвиток творчих здібностей, соціальної компетентності, моральних якостей. Видатний український педагог В.Сухомлинський говорив: «…Без казки, без гри уява дитини не може жити… Казка – це, образно кажучи, свіжий вітер, що роздмухує вогник дитячої думки і мови».

Методист методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради Шимка Н.П. наголосила на потребі  впровадження інтегрованої діяльності у навчанні як казкотерапія у роботи нової української школи.

По завершенню семінару-практикуму методист методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради Шимка Н.П. підвела підсумки заходу. Учасниками заходу вироблено методичні рекомендації для вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти Гадяцької міської та Сергіївської сільської рад.