Проведено тренінг «Психологічне консультування: практичні навички» для практичних психологів та соціальних педагогів міста Гадяча та Сергіївської ОТГ

  • 912

14 вересня 2018 року на базі закладу дошкільної освіти «Веснянка» методистом методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради Аколович Т.П. було проведено тренінг для практичних психологів та соціальних педагогів міста Гадяча та Сергіївської ОТГ «Психологічне консультування: практичні навички». У заході взяли участь 14 фахівців психологічної служби.

У ході тренінгу було проаналізовано специфіку надання психологічної допомоги, висвітлено основні підходи до проведення психологічного консультування. При виконанні практичної частини тренінгу, методист організувала обговорення проблемних ситуацій, що виникають під час здійснення професійної діяльності працівників психологічної служби. 

Крім цього, звернула увагу на структуру психологічного консультування, основні принципи та завдання консультативного процесу у сфері освіти. Практичні психологи та соціальні педагоги розглянули основні проблеми (запити), з якими звертаються до психолога-консультанта. Також були проведені вправи спрямовані на формування навичок встановлення контакту між психологом та клієнтом. 

Тепла, щира та позитивна атмосфера, створена учасниками тренінгу, сприяла розв’язанню поставлених завдань та очікувань. Висловлюємо подяку директору Сизьон К.Д. та колективу ЗДО «Веснянка» Гадяцької міської ради за допомогу у проведенні методичного заходу.