Проведено тренінг для педагогів закладів дошкільної освіти міста Гадяча та Сергіївської ОТГ «Професіоналізм і особистісне зростання педагога»

  • 654

15 листопада 2018 року методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради на базі ЗДО «Веснянка» проведено тренінг для педагогів закладів дошкільної освіти міста Гадяча та Сергіївської ОТГ «Професіоналізм і особистісне зростання педагога».

На тренінгу методистом методичного кабінету Аколович Т.П. запропоновано та проведено ряд вправ: «Дерево змін», «Особистісне зростання педагога», «Лінійка запитань», «Бінго», «Сучасна дитина» «Подорож» та інші, що мали на меті формування позитивної «Я-концепції» педагога, установки на творчу і продуктивну взаємодію з дітьми, усвідомлення переваг активної співпраці з колегами, вміння здійснювати рефлексію власних особистісних та професійних рис, навчання учасників використовувати індивідуальні способи самовираження, долати власні стереотипи.

Під час проведення методичного заходу учасники тренінгу обговорювали та вирішували питання, що стосуються педагога, який живе у новому світі Vuca, в епоху невизначеності, різноманітності, можливостей та мотивації. Педагоги вчилися аналізувати та оцінювати власні професійні потреби, можливості та знаходити в собі внутрішні ресурси для того, щоб уміти переходити на інший рівень так званого мережевого суспільства, у якому педагог – це мотиватор, комунікатор, навігатор в організації діяльності дитини.
Також присутні визначали важливі моменти у роботі та спілкуванні з дітьми покоління Z та особливості поведінки сучасного вихователя під час взаємодії з дошкільниками нової епохи.

Протягом усієї роботи на тренінгу панувала позитивна доброзичлива атмосфера, педагоги були активними та творчими учасниками процесу. 

Методичний кабінет відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради висловлює подяку директору Сизьон К.Д. та педагогічному колективу закладу дошкільної освіти «Веснянка» за допомогу в організації та проведенні методичного заходу.