Проведено чергові засідання методичних об’єднань педагогічних працівників закладів та установ освіти м. Гадяча і Сергіївської ОТГ

  • 678

Фото без опису

 

10 січня 2019 року методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради на базі Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 4 проведено чергові засідання методичних об’єднань педагогічних працівників закладів та установ освіти м. Гадяча і Сергіївської ОТГ. У роботі методичних об’єднань також брали участь працівники комунального ВНЗ «Гадяцький коледж культури і мистецтв ім. І.П. Котляревського», Гадяцького обласного наукового ліцею-інтернату ІІ-ІІІ ступенів ім. Є.П.Кочергіна Полтавської обласної ради, комплексної ДЮСШ Гадяцької районної ради. Уперше у роботі міських методичних формувань взяли участь педагогічні працівники закладів освіти Біленченківського старостинського округу Гадяцької міської ради.

У сучасних умовах кардинальних змін в освіті, життя вимагає вдосконалення змісту методичної роботи, вміле поєднання як традиційних, так і нетрадиційних (інноваційних) підходів до організації і проведення роботи з педагогами. Традиційною формою роботи міського методичного об’єднання є його засідання. Нинішній день вимагає нетрадиційних підходів до проведення засідань методичних об’єднань, тому вони проводяться переважно у вигляді проблемно-методичних заходів. Адже вся робота ММО пронизана практичною направленістю. Життя наполегливо вимагає творчого підходу до підбору тем, над якими працюють протягом навчального року педагоги. Важливо, що поряд з питаннями конкретно-методичного характеру, в полі зору знаходять місце питання проблеми дидактики уроку тощо. Без цього сучасний вчитель не може повною мірою забезпечити високу якість знань, умінь і навичок здобувачів освіти.

Під керівництвом голів методичних об’єднань педагогічних працівників закладів та установ освіти м. Гадяча і Сергіївської ОТГ, було обговорено актуальні проблеми, які турбують сьогодні освітян, зокрема: щодо реалізації ІІІ (практично-діяльнісного) етапу науково-методичної теми закладів освіти м. Гадяча на 2016/2017 н. р. – 2020/2021 н. р. «Створення умов для якісної освіти за рахунок сучасного науково-методичного забезпечення системи компетентнісно-орієнтованого підходу до навчання й виховання»; щодо підготовки до атестації та сертифікації педагогічних працівників у 2019 р.; щодо підсумків проведення І туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2019»; щодо аналізу результатів проведення ІІ (міського) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад, І (міського) конкурсу-захисту МАН, інших міжнародних, всеукраїнських та регіональних конкурсів, змагань, турнірів для учнівської молоді та підготовки до участі учнів у обласних етапах вказаних інтелектуальних змагань; щодо підготовки до ЗНО (ДПА) у 2019 році тощо.

Завершилися засідання розглядом організаційних питань та прийняттям рішення щодо подальшої роботи з забезпечення ефективної роботи сайтів ММО та сторінок (спільнот) у соціальній мережі «Facebook», освітянських соціальних мереж та здійснення видавничої діяльності працівниками закладів та установ освіти. Гадяча і Сергіївської ОТГ.