У Гадячі відзначили 30-ту річницю виведення військ з Афганістану

  • 704

Фото без опису

 

Фото без описуСьогодні, 15 лютого, у Гадячі відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 30-ї річниці виведення військ з Афганістану, де з 1979 по 1989 роки відбувалася війна.

Традиційно ветерани-афганці, рідні воїнів-інтернаціоналістів  разом з міською та районною владою, працівниками установ та організацій міста,  громадськістю зібралися біля обеліску воїнам-афганцям, де відбулося покладання квітів і панахида за загиблими.

Перший заступник міського голови Г.М.Дроботя під час свого виступу зазначив: «Сьогодні ми зібралися тут, аби схилити голови перед тими, кому не судилось дожити до цих днів, вшанувати тих, хто й нині залишається зразком справжньої мужності та самовідданості для молодих поколінь. Пам’ять про події тих років, безповоротні втрати, страшне горе матерів, дружин і дітей, назавжди залишаться в наших серцях».

Бойових побратимів, які ніколи не повернуться з війни, вшанували хвилиною мовчання.

Після покладання квітів у кіноконцертному залі «Дружба» ветеранів запросили на тематичний захід «Вісім історій – вісім доль», присвячений  30-ій  річниці  виведення  радянських  військ  колишнього  СРСР з Республіки  Афганістан та вшанування  учасників бойових дій на території інших держав.

Ветеранам-афганцям вручили подяки від міської влади.