30 вересня країна відзначає величне свято – Всеукраїнський день бібліотек.

  • 645

Фото без описуБібліотека – це той храм,

де завжди народжується

і зберігається духовність.

Пам’ятаймо, що у давнину

бібліотеку називали “дім життя’,

“притулок мудрості”, “аптека для душі’.

(В. Сухомлинський)

 

 

Всеукраїнський день бібліотек встановлено в Україні Указом Президента України від 14.05.1998 р. № 471/98, враховуючи великий внесок бібліотек України у розвиток вітчизняної освіти, науки і культури, необхідність дальшого підвищення їх ролі у житті суспільства.

Напередодні свята в ККЗ «Дружба» представники влади і громади міста і району (Бондаренко С.М. –перший заступник голови райдержадміністрації, Кувшинова К.Г. -завідувач відділом культури і туризму виконкому Гадяцької міської ради, Панасенко О.В. - в.о. начальника відділу культуриі туризму РДА, Красюк. О.В. - директор Гадяцької ЦБС) вітали з професійним святом  бібліотекарів.

У цей день  згадували і нагороджували кращих  за їх  клопітку працю та виконання  високої місії бібліотекаря: виховувати грамотного читача  і патріота своєї країни, навчити його орієнтуватися у потоці інформації, уміло користуватися оновленими і сучасними ресурсами та послугами бібліотеки.

Разом з щирими вітаннями біліотекарям вручили грамоти і подяки та ще прозвучали музичні вітання та  побажання процвітання і розвитку!

З професійним святом шановні  бібліотекарі!