Проведено засідання Школи молодого педагога закладів дошкільної освіти міста Гадяча та Сергіївської ОТГ

  • 838

Фото без опису16 жовтня 2018 року проведено перше засідання Школи молодого педагога закладів дошкільної освіти міста Гадяча та Сергіївської ОТГ на базі ЗДО № 10 «Казка» Гадяцької міської ради з питання «Інноваційні форми роботи з фізичного розвитку дітей дошкільного віку».

 

Сьогодні формування основ здорового способу життя у дітей дошкільного віку відповідно до вимог Базового компоненту дошкільної освіти в Україні ставить перед працівниками ЗДО завдання: пошук сучасних інноваційних технологій щодо фізкультурно-оздоровчої роботи, удосконалення проведення різних ефективних форм роботи з дітьми з урахуванням передового досвіду педагогів, створення розвивального середовища для активної рухливої діяльності дітей у дошкільному закладі й сім’ї.    

З вітальним словом звернувся до присутніх Майборода С.М., завідувач методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради.

Особливості організації фізкультурно-оздоровчої роботи у закладах дошкільної освіти презентувала Аколович Т.П., методист ММК та наголосила на важливості збереження та зміцнення фізичного, психічного і духовного здоров’я дитини.

На засіданні також розглядалися питання: «Форми організації фізичного виховання в закладі дошкільної освіти» (Сизьон К.Д., завідувач ЗДО «Веснянка», керівник Школи молодого педагога ЗДО), «Організація фізкультурно-оздоровчої роботи в ЗДО № 10 «Казка»» (Щухомет В.М., директор ЗДО №10 «Казка»).

У практичній частині засідання педагогами ЗДО № 10 «Казка» було запропоновано  елементи комплексу ранкової гімнастики в середній групі «Пригоди каштанчиків» (Крамаренко Ю.О., інструктор з фізичної культури, Крамаренко І.В., керівник музичний), майстер-клас «Цілющий масаж батьківських рук» (Чирвон Н.О., вихователь, Крамаренко І.В., керівник музичний),  фізкультурно-музичну розвагу до Дня українського козацтва «Як козаки по сіль ходили» (Крамаренко Ю.О., інструктор з фізичної культури, Олексієнко О.М., керівник музичний).

Про бажання систематично займатися фізичними вправами, вести здоровий спосіб життя, бути завжди здоровими говорив неодноразовий призер та чемпіон світу і Європи з гирьового спорту, майстер спорту Міжнародного класу Брикін М.М.

Висловлюємо подяку всьому педагогічному колективу ЗДО № 10 «Казка» за допомогу в організації та проведенні методичного заходу.