У Гадячі відзначили 75 річницю визволення міста від нацистських загарбників

  • 935

«Сто раз убиті, і сто раз безсмертні..»

                                                                                                      

11 вересня — надзвичайно особливий день для всіх нас. 75 років тому місто Гадяч було звільнено від нацистських загарбників. І вже стало доброю традицією саме у ці погожі осінні дні проводити урочистості у широкому колі громади та гостей Гадяча.

У проведенні урочистостей взяли участь близько 400 мешканців міста. З-поміж них – представники міської та районної влади, трудових колективів підприємств, установ та організацій міста, громадськості та пересічні громадяни.

Вдячні гадячани – представники різних поколінь – зібралися біля Меморіалу Вічної Слави, де хвилиною мовчання, щирими словами та квітами вшанували пам`ять визволителів міста у вересні 1943 року. А настоятель Свято-Михайлівського храму, протоієрей Олег Пограничний провів панахиду за загиблими у роки війни земляками.

Як підкреслив у своєму виступі міський голова В.О.Нестеренко, визволення Гадяча далось надзвичайно дорогою ціною, в боях на підступах та в самому місті загинули багато воїнів, але пам’ять про них буде вічно жити в серцях живих.

 На честь загиблих воїнів, в цей ювілейний день, біля меморіальних плит школярі  поставили лампадки, а в небо випустили голуби, як символ миру.

Після проведення урочистої частини до Меморіалу продовжили приходити мешканці міста та його гості. Вони приносили квіти та вшановували пам’ять загиблих.