У Гадячі проведено ІІ етап ІІІ міського учнівського конкурсу знавців історії та історичного краєзнавства "Мій Драгоманівський край"

  • 612

Фото без опису

 

Вже третій рік поспіль за ініціативи методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради проводиться міський учнівський конкурс знавців історії та історичного краєзнавства «Мій Драгоманівський край». Темами цьогорічного Конкурсу були – для учнів 4-7 класів: «Наш Гадяч – пам’ятки, історія, гетьманство»; для учнів 8-9 класів: «Гадяч – козацька столиця» (до 360-ї річниці укладення Гадяцького договору); для учнів 10-11 класів: «Гадяччина і Українська революція 1917-1921 рр.» (до 100-річчя Української революції 1917-1921 рр.).

ІІІ міський учнівський конкурс знавців історії та історичного краєзнавства «Мій Драгоманівський край» проводився з метою створення належних умов для виявлення та підтримки обдарованої молоді, розвитку її інтересів, схильностей та обдарувань, науково-методичного забезпечення системи загальної середньої освіти, виховання в учнів та студентів любові до рідного краю, шанобливого ставлення до його історії, духовної спадщини, бажання пізнавати і вивчати історико-культурні надбання нашого народу.

І етап Конкурсу проведено в жовтні-листопаді 2018 року у закладах загальної середньої та вищої освіти м. Гадяча і Сергіївської ОТГ, а ІІ етап – 1 грудня 2018 року на базі Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 2 імені Михайла Драгоманова.

Ці інтелектуальні змагання є одним з найпопулярніших серед учнівської та студентської молоді м. Гадяча та Сергіївської ОТГ. Адже у цьому році в міському етапі Конкурсу взяли участь 133 представники закладів освіти: Гадяцької гімназії ім. Олени Пчілки, Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 2 ім. Михайла Драгоманова, Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 3, Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 4, Гадяцького обласного наукового ліцею-інтернату ІІ-ІІІ ст. ім. Є.П. Кочергіна Полтавської обласної ради, Комунального ВНЗ «Гадяцький коледж культури і мистецтв ім. І.П.Котляревського» та здобувачі освіти закладів загальної середньої освіти Сергіївської ОТГ Гадяцького району: Сергіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст., Розбишівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст., Качанівської загальноосвітньої школи І-ІІ ст.

Методичний кабінет відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради висловлює вдячність колективу Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 2 ім. Михайла Драгоманова за допомогу в організації ІІ етапу Конкурсу. Дякуємо також усім учителям історії та початкових класів закладів освіти міста та ОТГ – членам журі ІІ етапу Конкурсу за участь і ефективну роботу з перевірки робіт учнів.

Усім учасникам інтелектуальних змагань бажаємо наснаги і успіхів у підкоренні освітніх вершин. Дякуємо вам, діти, за участь у ІІ етапі міського учнівського конкурсу знавців історії та історичного краєзнавства «Мій Драгоманівський край». Висловлюємо вдячність також батькам наших конкурсантів, за підтримку, розуміння та віру в своїх дітей!

Результати участі у ІІ етапі Конкурсу буде розміщено на сайті ММК (у пункті меню «Олімпіади та конкурси» – «Конкурси для учнів» – Міський конкурс знавців історії та історичного краєзнавства «Мій Драгоманівський край») http://hadiach-mmk.at.ua та на сайті міського методичного об’єднання вчителів історії, географії та суміжних дисциплін м. Гадяча (у пункті меню «Конкурси для учнів» – «Міський конкурс знавців історії та історичного краєзнавства «Мій Драгоманівський край») http://mmo-ist-geo.at.ua