Проведено семінар-практикум для вчителів географії закладів загальної середньої освіти м. Гадяча та Сергіївської ОТГ Гадяцького району «Формування наукового світогляду та критичного мислення на уроках географії

  • 837

 

13 грудня 2018 року методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради на базі Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 проведено семінар-практикум для вчителів географії закладів загальної середньої освіти м. Гадяча та Сергіївської ОТГ Гадяцького району «Формування наукового світогляду та критичного мислення на уроках географії».

Сьогодні, особливої уваги набуває питання викладання географії, значення якої зростає в процесі розбудови української державності, глобалізації та загострення загальних проблем сьогодення. Мета заходу – підвищення професійної майстерності педагогів шляхом використання сучасних моделей навчання, нових підходів до викладання географії. Відкриваючи семінар-практикум, завідувач методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради Майборода Сергій Миколайович зазначив, що в час освітньої реформи завдання вчителя географії полягає не в передачі учням обсягу готової інформації підручника, а в організації діяльності школярів щодо пізнання навколишнього світу.

На методичному заході презентовано власний досвід роботи вчителя географії Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 3 Гусака Віктора Івановича та проведено його майстер-клас «Розвиток критичного мислення на уроках географії».

Практичний психолог Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 3 Галась Наталія Богданівна провела тренінг «Психологічні вправи для формування критичного мислення» під час якого учасники семінару працювали в групах, виконували інтерактивні вправи.

Учителі географії закладів загальної середньої освіти міста і ОТГ обмінялися досвідом:  «Сучасні он-лайн-сервіси на уроці географії», «Засоби STEM-навчання та їх роль у формуванні навичок дослідницької діяльності на уроках географії» (модератор заступник директора з навчально-виховної роботи Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 3 Кононенко Олена Герасимівна).

Підводячи підсумки семінару-практикуму учасниками вироблено та схвалено  методичні рекомендації.

Методичний захід для вчителів географії закладів загальної середньої освіти м. Гадяча та Сергіївської ОТГ Гадяцького району  відбувся  в атмосфері  педагогічної єдності, розуміння, глибокої щирості, яку зуміли створити  педагоги закладів, установ освіти міста і ОТГ, учасники освітнього процесу Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 під керівництвом директора школи Саська А.О.