Проведено друге засідання творчої групи для практичних психологів та соціальних педагогів міста Гадяча та Сергіївської ОТГ «Використання арт-технік в роботі практичного психолога з батьками»

  • 509

Фото без опису

 

25 січня 2019 року на базі закладу дошкільної освіти № 2 «Берізка» методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради було проведено друге засідання творчої групи для практичних психологів та соціальних педагогів міста Гадяча та Сергіївської ОТГ «Використання арт-технік в роботі практичного психолога з батьками». У заході взяли участь 13 фахівців психологічної служби.

Методист методичного кабінету Аколович Т.П. зазначила, що  арт-терапія у роботі з батьками відіграє важливу роль, адже образотворча діяльність є потужним засобом зближення людей, своєрідним «мостом» між батьками та дітьми.

Керівник творчої групи Остапенко О.В., практичний психолог ЗДО № 2 «Берізка» провела з батьками та дітьми ряд арт-технік:  ізотерапевтичну техніку «Малювання на склі»,  музикотерапевтичні вправи «Чарівної музики звучання» і «Сімейний спів».

Окрім цього, практичний психолог ЗДО № 6 «Сонечко» Пуць Л.П. ознайомила батьків з елементами казкотерапії під час проведення фрагменту заняття, а Панова Н.В., практичний психолог Сергіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів провела вправу «Свічка», в ході якої батьки засвоїли техніку комбінованої арт-терапії. Також фахівцям психологічної служби було представлено проективну вправу: ігрова терапія «Розстановки» (Галась Н.Б., практичний психолог Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 3).   

Творча та позитивна атмосфера панувала протягом усього заходу та  сприяла розв’язанню поставлених завдань та очікувань. Висловлюємо подяку директору Стогній Л.М., колективу ЗДО № 2 «Берізка» та керівнику творчої групи Остапенко О.В. за організацію методичного заходу.