Відбулося засідання виконкому міської ради щодо обговорення проекту бюджету міста на 2019 рік

  • 698

Фото без опису

 

Сьогодні, 18 грудня, в залі засідань міської ради під головуванням міського голови Володимира Олександровича Нестеренка відбулося розширене засідання виконавчого комітету Гадяцької міської ради.

 Під час засідання було розглянуто низку питань щодо забезпечення  життєдіяльності м. Гадяча. Перш за все, це обговорення проекту першого бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік.

 Протягом двох днів постійні депутатські комісії приймали участь у бюджетних слуханнях по обговоренню проекту бюджету Гадяча на наступний рік.  

 

 

Фото без описуНачальник фінансового управління Бабенко Алла Леонідівна на початку заходу розповіла всім присутнім про принципи та підходи формування дохідної та видаткової частин міського бюджету наступного року.  Як відзначила А.Л.Бабенко, існують певні особливості прийняття бюджету 2019 року. Це основний фінансовий документ, за яким наша територіальна громада буде жити в наступному бюджетному році. Міста повинні затвердити свої бюджети до 25 грудня поточного року. На даний час проект державного бюджету вже прийнято. Загалом проект бюджету міста Гадяча на  2019  рік  збалансований та складає 150,4 млн.грн.

Надалі А.Л.Бабенко детально доповіла про плани використання доведених коштів. Усі бажаючі мали змогу дізнатись, на які потреби і в якому обсязі плануються витрачатися кошти з міської казни та отримати відповіді на питання, які їх цікавили.

 

Фото без описуЧлени виконкому, депутати та громадськість, які були присутні на засіданні, висловили свої побажання та пропозиції до запропонованого проекту. Наступним кроком бюджетного календаря стало схвалення проекту бюджету на 2019 рік рішенням виконавчого комітету міської ради. А далі депутати міської ради затвердять його на черговому засіданні міської ради.

Всього члени виконавчого комітету розглянули 36 питань порядку денного, з яких прийняли відповідні рішення.