Проведено навчання та планові інструктажі для старших інструкторів, інструкторів та чергових пунктів тестування ЗНО

  • 804

Фото без опису

 

Планова підготовка до зовнішнього незалежного оцінювання у 2019 році триває. Поки випускники ретельно вивчають обрані для тестування предмети, освітяни м. Гадяча та Сергіївської ОТГ опановують обов’язки старших інструкторів, інструкторів та чергових пунктів тестування ЗНО-2019.

19 лютого 2019 року на базі Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів № 4 імені Лесі Українки Гадяцької міської ради проведено навчання та планові інструктажі для старших інструкторів, інструкторів та чергових пунктів тестування ЗНО за участі уповноважених представників Харківського РЦОЯО – завідувачки центру зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти Полтавського ОІППО ім. М.В.Остроградського Кравченко Т.О. і методистів Центру Барболіної Н.М. та Коваленко Н.А.

132 працівники закладів освіти м. Гадяча та Сергіївської ОТГ Гадяцького району планується залучити до роботи на пунктах тестування пробного та основного ЗНО. Адже цьогоріч кожен випускник закладу загальної середньої освіти (школа, гімназія, ліцей тощо) має здати державну підсумкову атестацію (ДПА) у формі ЗНО з 3 предметів. Студенти коледжів і училищ, які цього року здобуватимуть середню освіту, мають здати через ЗНО 2 предмети. Технологічна картка, навчальна презентація та детальне роз’яснення дій працівників, задіяних для проведення ЗНО в день проведення іспитів – це перелік необхідного навчального матеріалу.

Серед головних умов проведення ЗНО – вимкнуті  при вході до пункту ЗНО мобільні телефони, інші засоби зв'язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, а також відсутність у учасника окремих елементів, які можуть бути складовими відповідних технічних засобів чи пристроїв, друкованих або рукописних матеріалів, засобів, предметів, приладь й наявність пасти чорного кольору (вимоги поширюються і на випускників, і на інструкторів). Учасникам ЗНО будуть створені умови для абсолютної самостійності виконання завдань. Усі намагання заховати допоміжну літературу і техніку зведуть нанівець перевіряючі, які завітають до аудиторій з металодетектором і анулюють результати тестування порушникам правил проходження ЗНО.

Барболіна Наталія Михайлівна з власного досвіду навели кілька прикладів нестандартних ситуацій під час тестування та дали практичні поради щодо збереження дисципліни та недопущення розголошень змісту завдань.

Претенденти на посади старших інструкторів, інструкторів та чергових пунктів тестування ЗНО-2019  успішно засвоїли матеріал, тепер – черга за випускниками.

Методичний кабінет відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради висловлює подяку Полтавському обласному інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського та працівникам Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів № 4 імені Лесі Українки за допомогу в організації заходу.