У онлайн-режимі проведено тематичну інструктивно-методичну нараду для директорів та вихователів-методистів закладів дошкільної освіти Гадяцької ОТГ

  • 475

20 жовтня 2020 року у онлайн-режимі проведено тематичну інструктивно-методичну нараду для директорів та вихователів-методистів закладів дошкільної освіти Гадяцької  ОТГ «Підвищення кваліфікації педагогічних працівників: новації та проблеми».

Директор комунальної установи «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради Майборода С.М. зазначив, що в умовах реформування освіти актуальними є питання, пов’язані з підвищенням кваліфікації педагогів. Обумовлена змінами зовнішнього та внутрішнього середовища, удосконаленням змісту, форм організації і методів навчання, освоєнням нових технологій, сучасна післядипломна педагогічна освіта повинна сприяти практичній реалізації навчання вчителів упродовж усього життя. Підвищення кваліфікації педагогічного працівника закладу дошкільної освіти має бути орієнтоване на набуття комплексу компетентностей у ході активної освітньої діяльності через програми підвищення кваліфікації за будь-якими видами і формами професійного зростання.

У ході наради проаналізовано механізм впровадження чинного Порядку підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників, запропоновано способи підтримки педагога в системі підвищення кваліфікації; акцентовано увагу на особливостях організації підвищення кваліфікації педагогічних працівників у Полтавському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти ім. М.В.Остроградського з 19 жовтня 2020 року; надано консультації щодо організації підвищення кваліфікації за дистанційними технологіями.

 

Підготував: С.М. Майборода

Інші новини

Всі новини