Повідомлення про намір здійснити зміну тарифів на централізоване водопостачання для споживачів КП «Сарське»

  • 1627

Фото без опису

Шановні споживачі!

На виконання пункту 2 розділу ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05 червня 2018 року № 130 КП «Сарське» доводить до відома споживачів, що має намір вимушено підвищити тарифи на централізоване водопостачання

На сьогоднішній день, діють тарифи з централізованого водопостачання та водовідведення, для всіх категорій споживачів, які були встановлені Рішенням виконавчого комітету Сарівської сільської ради від 12.07.2019 р. в наступних розмірах:

Централізоване водопостачанняз – 14,00 грн./м3

Споживачам без засобу обліку -44,00 грн./одна особа

На утримання корів без засобу обліку за голову-22,00 грн.

 

В результаті змін у ціновій ситуації на ринку електричної енергії, оплати праці, що мають постійний характер та не залежать від господарської діяльності підприємства, планові витрати підприємства на послуги з централізованого водопостачання  зросли. Зокрема, питома вага заробітної плати в загальній сумі витрат становить 62%. В результаті збільшення мінімальної заробітної плати у відповідності до діючого законодавства тільки у 2021 році з січня місяця  зросла  заробітна плата з 5000,00 до 6000,00 грн., а з грудня становитеме вже 6500,00 грн. Пропорційно до росту рівня заробітної плати збільшились відрахування на соціальні виплати на 12% від загальної суми витрат. У зв’язку зі збільшенням у 2020 році тарифу за електроенергію (з 1.92 грн 1кВт/год до 2.14 грн. за 1кВт/год) у 2021 році (з 2,76 грн 1кВт/год до 3,69 грн. за 1кВт/год) відповідно збільшились  витрати підприємства за спожиту електроенергію.

За результатами фінансово-господарської діяльності КП «Сарське» за 7  місяців 2021 року отримало збитки від здійснення основної діяльності, а саме  - з  послуг водопостачання.

Невідповідність діючих тарифів на послуги з водопостачання та їх реальній собівартості тягне за собою нестачу обігових коштів, що надходять від реалізації наданих послуг.

Водопостачання проєкт тарифів:

Населення – 16,00 грн/м. куб.,

Організації – 16,00 грн./м. куб.,

Споживачам без засобу обліку- 56,00 грн./ одна особа,

На утримання корів (ВРХ) без засобу обліку за голову-28,00 грн.,

Забір води для с/г потреб    - 50,00 грн./м. куб.

Внесення зауважень та пропозицій можливо протягом 7 календарних днів з дня опублікування повідомлення.

Наша адреса: с.Сари, вул. Центральна,49  

 Email: kp.sarske@gmail.com

Прохання зазначати прізвище, ім’я, по батькові для реєстрації пропозицій (зауважень) та контактні дані для здійснення зворотного зв’язку.

Просимо усіх споживачів розрахуватись за спожиті послуги до введення в дію нових тарифів.

Адміністрація КП «Сарське»