Контроль за дотриманням протиепідемічних заходів в області посилять – в управлінні Держпродспоживслужби Полтавщини розробили новий алгоритм дій ефективної перевірки суб’єктів господарювання

  • 356

Фото без опису 

10 листопада 2021 року у головному Управлінні Держпродспоживслужби  в Полтавській області відбулася онлайн – нарада з  керівниками  структурних підрозділів  Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області та фахівцями, які безпосередньо входитимуть у групи, що здійснюватимуть рейдові перевірки дотримання протиепідемічних заходів.

Оскільки Полтавщина на порозі встановлення «червоної зони», бо рівень захворювання і смертність від коронавірусної хвороби невпинно зростає, в. о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області Олександр Овчаренко наголосив на необхідності посилення контролю карантинних вимог, встановлених Урядом.

Для цього у кожній територіальній громаді невідкладно мають створити штаби, які визначать групи для проведення комісійних перевірок дотримання протиепідемічного режиму суб’єктами господарювання і громадянами. Ці групи працюватимуть  цілодобово, без вихідних. Таке рішення ухвалили на засіданні регіональної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки  і надзвичайних ситуацій в Полтавській області № 19/2021 від 9 листопада 2021 року.

Інспектуватимуть дотримання вимог на об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, громадського харчування, ринках, у закладах розміщення (готелях, хостелах, кімнатах відпочинку тощо), установах, які передбачають приймання відвідувачів, закладах дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої, позашкільної освіти, їхніх гуртожитках, а також у громадських місцях.

В.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області Олександр Овчаренко наголосив –  за 10 місяців поточного року  у регіоні фахівці Управління здійснили 37 712 перевірок. На 4378 об’єктах виявили порушення. Однак, ситуація не поліпшується, порушується масковий режим та інші карантинні вимоги.

Тож, у Головному управлінні напрацювали новий,  більш дієвий алгоритм роботи – створення робочих штабів, які визначать групи, які б виходили на комісійні перевірки в усіх громадах. До складу цих штабів  обов’язково включать представників поліції, Держпродспоживслужби й органів місцевого самоврядування. У разі виявлення порушень  протоколи про адміністративні правопорушення за статтею 44-3 КУпАП,  члени робочих груп складатимуть безпосередньо на об’єкті.

Сергій Павлов, перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області розповів присутнім про деталі нововведення і відповів на чисельні  запитання фахівців служби.

Шановні полтавці та жителі області! Не будьте байдужими до свого здоров’я, бережіть себе і своїх рідних! Дотримуйтеся елементарних протиепідемічних правил – носіть маски, уникайте скупчення людей, мийте руки, якщо не має протипоказань – вакцинуйтеся. Будьте здорові!

 

За матеріалами Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області