Звіт міського голови міста Гадяча перед територіальною громадою про роботу за період з 15 листопада 2017 року по 14 листопада 2018 року

  • 652

Додаток

до рішення 40-ї сесії Гадяцької

міської ради сьомого скликання

від 14 листопада 2018 року

ЗВІТ

МІСЬКОГО ГОЛОВИ МІСТА ГАДЯЧА ПЕРЕД ТЕРИТОРІАЛЬНОЮ ГРОМАДОЮ

ПРО РОБОТУ ЗА ПЕРІОД З 15 ЛИСТОПАДА 2017 РОКУ ПО 14 ЛИСТОПАДА  2018 РОКУ

 

Шановні гадячани!

 

            Відповідно до п. 9 ст. 26 та п. 7 ст. 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” вношу на розгляд міської ради та територіальної громади міста звіт про роботу за період з 15 листопада 2017 року по 14 листопада 2018 року.

            Закінчився  третій рік моєї роботи на посаді міського голови.

            Рік, від якого ми чекали багато змін,  на який покладали багато сподівань, і який прожили в умовах реформи місцевого самоврядування та впровадженні принципів децентралізації. Гадяцька громада отримала статус міської об’єднаної територіальної громади. 19 вересня 2018 року прийнято рішення Гадяцької міської ради про добровільне приєднання Біленченківської сільської територіальної громади до територіальної громади міста Гадяч. За це доленосне рішення одноголосно проголосували всі присутні на сесії депутати. В об’єднану громаду увійшли села: Біленченківка, Грипаки, Кіблицьке, Оріханове, Осняги, Островерхівка, Петроселівка, Писарівщина, Рудиків, Степаненки, з центром у місті Гадяч. 

            Таке приєднання стало можливим завдяки  внесенням  змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» (№6466) в частині добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст обласного значення. Оскільки приєднання відбулося до міста обласного значення, то додаткові вибори не проводитимуться.

            Зазначу, що місто Гадяч – хоча й наймолодше з усіх міст обласного значення Полтавської області, але перше пройшло всі етапи приєднання відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

            У нас збільшилася не тільки кількість населення, територія управління та обслуговування, а й повноваження та зона відповідальності: в галузі освіти, культури, соціального захисту, охорони здоров’я, надання адміністративних послуг.

            Хочу відмітити, що впродовж звітного року, міська влада не скоротила жодної соціальної програми, а навпаки їх розширила, прагнула виконати всі ті програми, які були прийняті та затверджені на початку року, а також співпрацювала та надавала фінансову підтримку установам та організаціям, розташованим на території міста.

            Звітний рік був продовженням вже розпочатої роботи задля досягнення мети: зробити Гадяч сучасним містом, забезпечити якісне надання послуг, покращити добробут людей та дати місту обласного значення -  нову якість життя.

            За результатами рейтингу міст обласного значення Полтавської області з показника валової доданої вартості за 2017 рік (виходячи зі складових на рівні області) м. Гадяч посіло 3-є місце.

            Виконавчий комітет міської ради здійснює свою діяльність на основі власних і делегованих повноважень, передбачених статтями 27-40 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні» та чинного законодавства;  керуючись принципами відкритості та прозорості, що є необхідною умовою демократичного управління містом, забезпечення належної та ефективної взаємодії місцевого самоврядування з громадою міста.

           Головним завданням, над яким працював виконавчий комітет міської ради впродовж 2018 року, була максимальна реалізація інтересів територіальної громади в реальних бюджетно-фінансових, економічних та соціальних умовах .

Завдяки цілеспрямованій роботі виконавчого комітету вдалося забезпечити нормальне функціонування комунальних підприємств та освітніх закладів міської ради, покращити їх матеріально-технічний стан та придбати спецтехніку, покращити інфраструктуру міста та досягти певних позитивних результатів у забезпеченні життєдіяльності громади.

            За період з 15.11.2017 по 14.11.2018 проведено 13 засідань виконкому, на яких прийнято  618 рішень з різних питань життєдіяльності громади. Із загальної кількості рішень, 167 - прийняті на виконання делегованих повноважень.

Найбільшу частку з яких становлять питання:

- житлові (квартирний облік) – 6,

- комунальні – 9,

- підприємництва (погодження режиму роботи закладам торгівлі) – 6,

- благоустрою (присвоєння та упорядкування адреси приміщень, земельних ділянок) – 26,

- соціального захисту (призначення опіки, піклування, допомога незахищеним верствам населення міста) – 291,

- діяльності виконкому міської ради (підсумки звернень, делеговані повноваження) – 6,

- надання дозволу на виготовлення будівельного паспорта забудови – 21,

- освіти і культури – 15,

- тарифної політики – 8,

- фінансово-бюджетної дисципліни – 4,

- інші – 226.

Видано розпоряджень:

1) з основної діяльності – 226;

2) з кадрових питань – 110;

3) про щорічні оплачувані відпустки – 77;

4) про короткострокові відрядження – 55.

            За звітний період проведено 14 сесій міської ради та 68 засідань постійних депутатських комісій. За результатами яких прийнято 383 рішення, затверджено 6 нових міських програм та внесено 72 зміни та доповнення до діючих програм, які спрямовані на покращення економічного, соціального, культурного розвитку міста та його інфраструктури. На початку кожного пленарного засідання сесії  оголошується весь перелік прийнятих рішень на засіданні виконкому у міжсесійний період.  

 

1. ФІНАНСОВА ТА ІНВЕСТИЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ

 

1.1. Фінансовою основою місцевого самоврядування та основним критерієм успішного  розвитку міста  є збалансований міський бюджет. Саме за рахунок його коштів здійснюється фінансування заходів, затверджених в міських програмах. Постійний аналіз всіх надходжень і наявних резервів міського бюджету є основною складовою  процесу  соціально-економічного розвитку міста.

            За  результатами 2018 року загальний обсяг доходної частини бюджету міста Гадяча складе близько 125 млн.455,2 тис. грн. Очікується отримати 121 млн. 846,1 тис. грн. доходів загального фонду бюджету міста, з яких власні доходи складуть 98 млн.858,2 тис. грн., або 81,1% загального обсягу міського бюджету, та трансфертів  в сумі – 22 млн.987,9 тис.. грн. або 18,9%.

            Найсуттєвішими джерелами доходної частини бюджету у звітному році, як видно з Діаграми 4, є податок та збір на доходи фізичних осіб (надходження складуть близько 58 млн.046,4 тис. грн., акцизний податок (13 млн. 984,3 тис. грн.), єдиний податок (12 млн.690,1тис.грн.), податок на майно (10 млн.345,7 тис. грн.), плата за землю (9 млн.754,0 тис. грн.), плата за надання адміністративних послуг (2 млн. 032,5 тис. грн.).

            За підсумками 10 місяців 2018 року надходження податків, зборів і обов'язкових платежів в міський бюджет, а також міжбюджетних трансфертів склали 102,3  млн. грн., що на 9,9 млн. грн. або на 110,7 відсотків більше, ніж за відповідний період минулого року.

            До загального фонду міського бюджету без трансфертів надійшло 81,8 млн. грн., при плані 82,6 млн. грн., виконання складає 99,0 %. Протягом року планові показники надходжень до доходної частини бюджету міста уточнювались в сторону збільшення на 12,3 млн. грн.. в тому числі власні доходи  на 9,9 млн. грн.

            В розрізі податків:

Податок  та збір на доходи фізичних осіб виконаний на 99,5%, до плану недоотримано 0,2 млн. грн.  В цілому, порівняно з відповідним періодом минулого року,  в бюджет м. Гадяч надійшло ПДФО більше на 9,8 млн. грн. (фактичні надходження за 10 місяців 2017 року – 36,6 млн. грн.).

Найбільшими платниками податку з доходів фізичних осіб є: 

   - ТОВ „Техмолпром” –  (питома вага – 3,7 % )

  -  ТОВ „Полтавамолпрод” –  (питома вага – 3,8% )

   - ТОВ „Торговий дім Гадячсир- Україна” – (питома вага – 4,2% )

   - Гадяцька центральна районна лікарня –. (питома вага – 5,1%).

   - ПАТ „Гадячгаз”  (питома вага – 1,5 %).

   - ТОВ „Агро-Край” – (питома вага – 5,7 %).

   - ТДВ „Гадяцький елеватор” – ( питома вага – 3,3%)

   - Філія БУ „Укрбургаз” ПАТ „Укргазвидобування” – (питома вага – 0,9 %)

   - ВОМС м. Гадяч – (питома вага – 7,6 %).

   - ДП „Гадяцький лісгосп” – (питома вага – 1,0 % )

   - ТОВ НВП „Нафтогазсервіс” – (питома вага – 3,2% )

   - Гадяцька філія публічного АТ „Полтаваобенерго” – (питома вага – 2,6 %).

            Внутрішніх податків на товари та послуги надійшло 12,5 млн. грн. при плані 11,6 млн. грн., що складає 107,8 %. В тому числі:

          - акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів виконаний  на  95,4% %  (план – 5,5 млн. грн., факт – 5,2 млн. грн.).  . В порівнянні з відповідним періодом  минулого року в бюджет м. Гадяча надійшло менше на 0,4 млн. грн.;

        - акцизний податок з вироблених в Україні та з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (пальне) виконаний на 119,7% (план – 6,1 млн. грн., факт – 7,3 млн. грн.).  В порівнянні з відповідним періодом  минулого року в бюджет м. Гадяча надійшло більше на 1,5  млн. грн.

            Надходження по платі за землю виконані на 103,7 % (план – 8,1 млн. грн., факт – 8,4 млн. грн.).  В порівнянні з відповідним періодом  минулого року в бюджет м. Гадяча надійшло плати за землю більше на 1,0 млн. грн.

Єдиний податок виконано на 95,5% (план –  10,5 млн. грн., факт – 10,0 млн. грн.).  В порівнянні з минулим роком  до бюджету  міста надійшло на 1,5  млн. грн. більше. Аналізуючи структуру надходжень по сплаті єдиного податку,  слід відмітити  зменшення надходжень цього по податку по  юридичних особах на 216,4 тис. грн., та ріст надходжень сплаті єдиного податку по фізичним особам  ріст 1 млн.719 тис. грн.

            Офіційних трансфертів з початку року надійшло - 20,5 млн. грн.  В порівнянні з відповідним періодом минулого року до бюджету надійшло менше на 0,2  млн. грн. (факт 9 місяців 2017 року – 20,7 млн. грн.). В тому числі. субвенцій з державного бюджету надійшло в сумі 18,1 млн. грн. , а саме:

-           освітньої субвенції - 17,9 млн. грн., що менше на 1,0 млн. грн. ніж  у відповідному періоді 2017 року; 

-           субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій - 194,0 тис. грн.

Субвенцій з місцевих бюджетів  бюджету м. Гадяча надійшло 2,4 млн. грн.:

-           надання державної підтримки   особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету – 487,0 тис. грн., що більше на 246,9 тис. грн., ніж у відповідному періоді 2017 року;

-           забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» - 217,7 тис. грн.;

-           утримання об’єктів спільного користування чи ліквідацію негативних наслідків об’єктів спільного користування – 163,6 тис. грн.;

-           інші субвенції з місцевого бюджету –1,5 млн. грн.

До спеціального фонду міського бюджету за 10 місяців 2018 року надійшли кошти в сумі 3 млн.308,0 тис. грн.

            Основними джерелами надходжень до спеціального фонду міського бюджету  є:

-           власні надходження бюджетних установ (батьківська плата) – 2 млн.146,4 тис. грн.;

-           екологічний податок – 84,6 тис. грн.;

-           кошти від продажу землі і нематеріальних активів – 44,2 тис. грн.;

-           надходження коштів від пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту – 17,1 тис. грн.:

-           інші субвенції (на придбання автомобіля КДМ) – 1 млн. грн.;

-           цільові фонди – 15,7 тис. грн.

1.2. Що стосується видаткової частини:

            Видатки бюджету міста Гадяч за  10 місяців 2018 року  проведені на  суму 107 млн.200 тис. грн.  В порівнянні з звітним періодом минулого року сума видатків збільшилася на 18,8 млн. грн. (факт 10 місяців 2017 року - 88,4 млн. грн.).

            По закладах дошкільної освіти міста з початку року використано кошти в сумі 20,1 млн. грн., що  на 4,0 млн. грн. або 24,8% більше видатків минулого року. 

            Діяльність галузі освіти міста спрямована на всебічний розвиток дитини як особистості та найвищої цінності суспільства, розвиток її талантів, розумових і фізичних цінностей, виховання високих моральних якостей, формування громадян, здатних до свідомого суспільного вибору.

            За підтримки  міської ради закладами освіти міста вживаються практичні заходи з питань виконання вимог Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про позашкільну освіту», обласних та міських програм соціально-економічного розвитку.

             Усі дошкільні заклади функціонують відповідно до вимог чинного законодавства.

            За 10 місяців 2018 року на утримання установ освіти використано 56,4 млн. грн., в порівняні до звітного періоду минулого року видатки на галузь збільшились на 10,9 млн. грн., або на 124,0% (факт минулого року - 45,5 млн. грн.)

            Із загальної суми видатків загального фонду, на виплату заробітної плати і нарахувань направлено 40,6 млн. грн., що складає 72,0% видатків на освіту. Ріст даних видатків до минулорічного показника складає 7,0 млн. грн., або 20,8% (факт – 2017 року 33,6 млн. грн.).

           Слід відмітити, що в порівнянні  до витрат за 10 місяців минулого року, ріст видатків склав майже по всіх  статтях витрат.  Зокрема,  оплата за продукти харчування +0,8 млн. грн. оплата послуг +0,8 тис. грн., капітальні видатки +1,7 млн. грн., в тому числі видатки на капітальний ремонт та реконструкцію закладів освіти міста.

            За 10 місяців 2018 року проведено видатки на суму 391,2 тис. грн.,  на придбання господарських товарів, телевізорів, посуду, канцтоварів, столів, стільців дитячих, холодильника, праски, столів промислових, професійну акустичну систему, друковану продукцію, флеш карт, фарби, пристрою безперебійного живлення, тощо.

            За оплату послуг використано кошти в сумі  956,5 тис. грн.

Проведено поточні ремонти:

-           каналізаційної мережі та благоустрою території ЗДО №6 «Сонечко»;

системи водопостачання, електрообладнання ЗДО №9 «Дзвіночок»;

-           ремонт ганку та вимощення ЗДО №2 «Берізка»;

-           системи водопостачання ЗДО №10 «Казка»;

-           ремонт ганку, проведено гідравлічне випробування та промивання теплової мережі, поточний ремонт каналізаційної системи в ЗДО «Веснянка»;

-           ремонт ганку ЗДО «Первоцвіт».

            У цьому році для дитячих садків міста придбано основних засобів на суму 436,4 тис. грн., а саме:

- комплекти меблів – 198,8 тис.  грн.

- гірки, каруселі, ігрові комплекси – 178,8 тис. грн.

- стелажі, стіл з дверцятами -  24,3 тис. грн.

- жарочні шафи – 23,5 тис. грн.

- м’ясорубку – 10,9 тис. грн.

            На проведення капітальних ремонтів з впровадженням енергозберігаючих заходів використано  кошти в сумі 723,9 тис. грн., а саме:

            За рахунок коштів бюджету м. Гадяч проведено:

- реконструкцію даху закладу дошкільної освіти № 10 «Казка», розташованого за адресою вул. Павлова Академіка, 7 в м. Гадяч Полтавської області – 204,7 тис. грн.;

- реконструкцію покрівлі у ЗДО «Веснянка» м. Гадяч вул. Шевченка, 10 -  737,5  тис. грн.;

- заміну старих дерев’яних вікон на сучасні енергозберігаючі (металопластикові) в ЗДО № 6 «Сонечко», № 9 «Дзвіночок», Гадяцькій гімназії імені Олени Пчілки, Гадяцькій СШ I-III ступенів №4;

- заміну старих дерев’яних вікон та дверей на сучасні енергозберігаючі (металопластикові) в ЗДО «Первоцвіт» - 445,9 тис. грн.;

-  капітальний ремонт харчоблоку в ДНЗ «Первоцвіт» - 278,0  тис. грн.;

- встановлення регуляційних кранів на систему теплопостачання ЗДО № 2 «Берізка»;

- заміну звичайних ламп  на енергозберігаючі в ЗДО № 10 «Казка», № 2 «Берізка», «Первоцвіт», Гадяцькій СШ I-III ступенів №4.

            Загальна забезпеченість навчальних закладів енергозберігаючими вікнами становить 70%, енергоефективними лампами - 45%. З приємністю зазначу, що придбано лампи за рахунок коштів міського бюджету, а встановлення та заміну проведено за участю батьків та працівників закладів освіти.

             На даний час всі заклади соціальної сфери обладнані приладами обліку теплової та електричної енергії.

            Право дітей на отримання базової та повної загальної середньої освіти в місті забезпечують 5 закладів освіти: Гадяцька гімназія імені Олени Пчілки, Гадяцька спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 2 імені Михайла Драгоманова, Гадяцька спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 3, Гадяцька спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 4, Гадяцька вечірня (змінна) школа), в яких навчається 2098 учнів.

            На утримання загальноосвітніх шкіл міста  використано 33,1 млн. грн.   В порівнянні з минулим роком видатки на утримання шкіл збільшились на 5,8 млн. грн.(факт 2017 року 27,3 млн. грн.).

             Із загальної суми видатків загального фонду, на виплату заробітної плати  і нарахувань направлено 21,9 млн. грн., що складає 82%  загальних видатків.

            З початку року  використано кошти на  придбання  предметів та матеріалів  в сумі 1 млн.115,5 тис. грн.

            На оплату послуг використано  1 млн.1,6 тис. грн., з них:

-           поточний ремонт системи теплопостачання,  їдальні в Гадяцькій гімназії;

-           поточний ремонт центрального корпусу будівлі СШ №2;

-           поточний ремонт системи водопостачання та встановлено фільтри для очистки питної води в Гадяцькій СШ №3;

-           поточний ремонт електропостачання та каналізаційної мережі в Гадяцькій СШ №4;

-           замінено фільтри для очистки води в Гадяцькій СШ І-ІІІ ст. №2, Гадяцькій СШ І-ІІІ ст. №3, Гадяцькій СШ І-ІІІ ст. №4, Гадяцькій гімназії, тощо.

            У 2018 році  на «Придбання обладнання і предметів довгострокового користування» використано  344,0 тис. грн. та придбано:

- ноутбуки – 98,3 тис. грн.

- персональний комп’ютер – 9,9 тис. грн.

- набір корпусних меблів – 9,0 тис.  грн.

- стелаж зі сталі – 7,5 тис грн.

- телевізори – 143,1 тис. грн.

- інтерактивну дошку – 22,6 тис. грн.

- проектор – 10,6 тис. грн.

- вишку  будівельну – 14,5 тис. грн.

- підручники – 13,1 тис. грн.

            Проведено капітальний ремонт покрівлі Гадяцької гімназії ім. Олени Пчілки   -  1 млн.356,5 тис. грн.

            Фінансова підтримка з міського бюджету покращує матеріальну базу освітніх закладів, що дозволяє удосконалювати навчально-виховний процес. І, як результат, 543 учні з 4-х закладів загальної середньої освіти міста, що на 118 учнів більше  ніж у минулому році, взяли участь у  ІІ-му етапі Всеукраїнських  учнівських олімпіад із 17 навчальних предметів. Рішенням журі було визначено  262  переможці, що становить  48% від загальної кількості учасників.

            Гарний результат продемонстрували наші учні і на обласних інтелектуальних турнірах, виборовши 18 призових місць:

-           III етап Всеукраїнських олімпіад: одне – І місце, п’ять – ІІ місць, сім - ІІІ місць;

-           І та ІІІ місця на ІІ (обласному) етапі Обласного конкурсу з креслення;

-           ІІ місце на ІІ етапі захисту науково-дослідницьких робіт учнів членів Малої Академії Наук, секція – «Біологія»;

-           ІІІ місце у конкурсі учнівських наукових робіт з економіки, проведеного кафедрою економіки підприємства Полтавської державної аграрної академії;

-           ІІІ місце у ІІІ етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Шевченка та перемога в обласному відбірковому етапі Програми обміну майбутніх лідерів (FLEX).

Окрім того, учень 11 класу Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 4 Шелих Андрій виборов ІІІ місце на ІV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства (м. Херсон).

            Результативною була участь юних спортсменів м. Гадяча на змаганнях обласного рівня, зокрема збірні команди міста вибороли: ІІ місце на фінальних обласних змаганнях юнаків з волейболу та ІІ місце на фінальних обласних змаганнях юнаків з міні-футболу у залік обласної Спартакіади школярів 2017/2018 навчальні роки ІІІ місце в конкурсі біваків «Таборування» ІІ етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

            Хочу наголосити, що цього року у Гадячі був створений інклюзивно-ресурсний центр. На час відкриття такого центру, у Полтавській області функціонувало тільки 3 ІРЦ:  Кременчуцький, ІРЦ Полтавського району та ІРЦ Новосанжарської районної ради

            На даний час Гадяцький  ІРЦ  проводить корекційно-розвиткові заняття з  84 дітьми з них: діти міста  Гадяча - 43;  Гадяцького району - 29;  Сергіївської ОТГ – 12,  та  за заявою батьків  проведено комплексне психолого педагогічне вивчення розвитку  52 дітей

             У штаті працює директор, 2 вчителя-логопеда. вчитель-дефектолог, практичний психолог, вчитель-реабілітолог на 0,5 ставки. 

             Працівники Центру  проводять семінари та тренінги  для вчителів  і асистентів вчителів  закладів освіти, які працюють з дітьми з особовими освітніми потребами

            Фахівці Центру беруть активну участь в  методичних заходах, які проводить Міністерство освіти і науки, так 18.10.2018 року  в м. Київ відбулися тренінги та семінари з  ізраїльськими фахівцями з інклюзивної освіти, участь в яких брали і спеціалісти Гадяцького інклюзивно-ресурсного центру.

            У місті забезпечується реалізація державної політики в галузі освіти, творчо застосовується на практиці її реформування. Адже шкільна реформа, на думку міністра освіти, стала одним із ключових пріоритетів Кабінету Міністрів до 2020 року, її також підтримала Національна рада реформ при Президентові України, її підтримуємо і ми.

 

ІІ БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ

 

            Безпека життєдіяльності - базова складова роботи міської влади

            Сучасне місто – складна та розгалужена інфраструктура, яка стрімко та безперервно розвивається. Висока інтенсивність дорожнього руху вимагає підвищеної уваги до стану шляхового покриття. Тому питання безпеки людини в міському середовищі сьогодні, як ніколи, є актуальним.

            Протягом весняно-літнього періоду 2018 року проведено асфальтування багатьох вулиць на території міста. За звітний період поточного року на проведення ремонту доріг у місті Гадяч використано  12 млн.468,8 тис. грн., тоді як у 2017 році цей показник був на рівні 8 млн.484,3 тис. грн., (ріст склав 147,0%,  або +3 млн.984,5 тис. грн.).

            З  початку року проведені видатки по капітальному ремонту доріг на суму 6 млн. 851,2 тис. грн. Капітальний ремонт дорожнього покриття виконано по вулицях: Полтавська, Лохвицька, Тельмана, Шевченка, Комарова, Воровського.

            Замінено бордюри  по вул. Шевченка. Загальний обсяг робіт складає 18,6 тис.кв.м, нового покриття та встановлено 670 погонних метрів бордюрів. 

Виготовлено проектно-кошторисну документацію на проведення капітального ремонту дороги по вул. Гетьманська.

            Поточний ремонт дорожнього покриття проводився практично по всіх вулицях міста: Вокзальна, Гагаріна, Героїв Майдану, Гетьманська, Дзержинського, Драгоманова, Дружби, Островського, Жовтнева, Конституції України, Комсомольська, Лесі Українки, Лохвицька, Миру, Молодіжна, Комарова, Крупської, Першотравнева, Полтавська, Свердлова, Сергія Білохи, Тельмана, Чапаєва; провулків: Дачний, Залізничний, Першотравневий, Русанівський, Островського; площі Соборної. Загальний обсяг виконаних робіт склав близько 18,0 тис.кв.м, вартість робіт – 5 млн.617,6 тис. грн.

            За організацію транспортного руху і безпеки його учасників відповідає дорожня розмітка. У Гадячі, як і в інших містах України, постійно зростає кількість машин і необхідно підтримувати транспортну інфраструктуру в найкращому стані, щоб уникати аварійних ситуацій. Враховуючи таку ситуацію, у цьому році така розмітка була нанесена на дорожнє полотно центральних доріг міста протяжністю майже 18 км. Використано якісні матеріали – спеціальну фарбу зі світловідбиваючими кульками для поліпшення видимості в темний час доби.

            Профілактикою аварійності на дорогах стали пластикові чоловічки. Яскраві кольорові фігурки вкриті спеціальною фарбою, що відбиває світло, завдяки чому їх видно й уночі. Головна мета встановлення таких макетів – посилення уваги водіїв перед пішохідними переходами.

            Чоловічків вже встановлено поблизу навчальних закладів міста, де найбільший рух. Зокрема,  біля пішохідних переходів поблизу гімназії імені Олени Пчілки, школи-інтернату ім. Є.П. Кочєргіна, ЗОШ №2, біля пішохідного переходу в районі ЗОШ №4, а також біля пішохідного переходу на перехресті вулиць Лохвицька -Тельмана (біля  «Сільгосптехніки»).

            Вихователі закладів дошкільної освіти долучилися до роботи з формування у дітей уявлень про небезпечні ситуації. Під час цільової прогулянки "Пішохідний перехід" вихованці середньої групи ЗДО №6 «Сонечко» закріпили знання про правила дорожнього руху та поведінку на вулиці.

            Діти старших груп "Ясочка" ЗДО " Веснянка"  в рамках проекту "Моє місто Гадяч" знайомилися з вулицями та площами. Діти радіють, що живуть у безпечному місті: є світлофори, дорожні знаки, позначені пішохідні переходи. Вони дають можливість дітям закріпити правила вуличного руху.

            Протягом року проводились роботи з благоустрою міста з урахуванням потреб маломобільних груп населення. Так, капітально побудовано частину тротуару з використанням сучасної тротуарної плитки по вул. Лесі Українки - біля центрального входу Гадяцької спеціалізованої школи I-III ступенів №2 імені Михайла Драгоманова, приміщення якої тепер стало доступним для дітей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

            На проведення ремонту тротуарів спрямовано кошти в сумі 904,0 тис.грн., з них проведено капітальний ремонт вул. Полтавська, вул. Л. Українки, вул. Драгоманова на загальну суму 592,859 тис. грн. На поточний ремонт тротуарів використали 142,594 тис. грн.: по вул. Л. Українки, вул. Полтавська, вул. Першотравнева.

 

ІІІ. ВУЛИЧНЕ ОСВІТЛЕННЯ:

 

            Основними напрямками покращення освітлення вулиць міста цього року стали:

3.1. Проведення технічного обслуговування  мережі вуличного освітлення, загальна довжина якої становить 57,83 км (728 світлоточок), загальна потужність - 107,5 кВт.  Використано коштів в сумі 40,24 тис. грн.

3.2. Продовження  впровадження   енергозберігаючих LED- технологій, а саме: в рамках поточного ремонту  проведена  заміна  звичайних світильників з натрієвими  лампами потужністю  150-250 Вт, на  світлодіодні  світильники  потужністю 30-50-80 Вт, в залежності від  необхідної  норми освітлення  ділянки дороги.

     Проведено ремонти вуличного освітлення з заміною на самонесучий ізольований провід  2389 м (83 світильники: 79 LED та 4  з лампами КЛЛ), використано коштів  388,6 тис. грн. за адресами:

-           вул. Драгоманова  -  15 світильників;

-           вул. Лохвицька  - 362 м (20 світильників);

-           вул. Лохвицька (прохід до вул. Луначарського) 262 м (6 світильників);

-           вул. Конституції України – 1250 м (22 світильники);

-           вул. Дзержинського від перехрестя з вул. П.Мирного - вул. Комсомольська (4 світильники);

-           вул. Будька   -    50м (2 світильники);

-           вул. Гагаріна – 100м  (4 світильники)

-           вул. Полтавська  - (7 світильників);

-           пров. Залізничний - 296 м (2 світильники);

-           пров.3-й Польовий -  69м (1 світильник).

3.3. Проведено реконструкцію електричних  мереж  з  влаштуванням   вуличного освітлення  по 69 ділянках вулиць  та  провулків (відносно існуючих джерел електроенергії), за адресами: 

вул. Будька, №№ 2-26, пров. Веселий №№1-9, пров. Вишневий, №№1-6, пров. Виноградний, вул. Волгоградська, №№1-22, вул. Волгоградська, №№68-126, вул.. Волгоградська, №№2-10, вул. Володарського, №№1-33, вул. Воровського, №№ -83, пров. Гайдара, вул. Героїв Майдану, №№11-43, пров. Гоголя, №№1-18, пров. Дачний, №№1-31, вул. Дзержинського, №.35, пров. Дзержинського, №№1-14, вул. Дружби, №№2-64, вул. Духова, №№17-39, вул. Духова,  №№41-49,  вул.  Ентузіастів, №№1-62, вул. Жовтнева, №№2-135, вул. Замкова, №№1-36, пров. Заярський, №№1-18, пров. Зої Космодемянської, №№1-34, вул. Калініна, №№1-14, вул. Кіндратенка, №№1-25, пров. Кірова, вул. Козаченка, №№1-15, вул. Кооперативна, №№2-4, пров. Корзуна, №№7-10, вул. Котляревського, №№1-33,  вул. Котовського, №№1-38, вул. Коцюбинського, №№1-9, пров. Кошового, вул. Ломоносова, №№1-20, вул. Козаченка, №№17-23, вул. Конституції 10-річчя, вул. Лермонтова, пров. Ломоносова, №№3-31, вул. Лохвицька, №8, вул. Луначарського, №№1-25, пров. Маяковського, вул. Миру, №№28-67, вул. Мічуріна, №№1-45, вул. Набережна Грунь, №№2-34, вул. Незалежності, №№1-52, вул. Ольги Кобилянської, №№1-32, вул. Ольги Кобилянської, №№34-52, вул. Ольги Кобилянської, №№51-66, вул. Павлова Академіка, пров. Панфілова, №№1-15, вул. Паризької Комуни, №№1-58, вул. Перемоги, №№1-5, пров. Першотравневий, №№1-53, вул. Пчілки Олени, №№ 1-18, вул. Пчілки Олени, №№20-43, вул. Радянська, №№1-28, вул. Санаторна, №№1-19, вул. Спортивна, №№1-24, вул. Ставкова, №№1-32, вул. Степова, №№ 1-46, вул. Тельмана, №№124-235, вул. Тельмана, №№7-137, пров. Тельмана, №№1-18, вул. Тімірязева, №№1-14, пров. Тімірязева, №№1-8, вул. Фрунзе, №№ 2-14,  вул. Чехова, №№1-17, вул. Чкалова, №№1-28.

           Одержано технічні умови  з приєднання до електричних мереж 125,9 тис. грн., виготовляється і  погоджується проектно-кошторисна документація.

3.4. На стадії введення в експлуатацію  20 ділянок вулиць та провулків  протяжністю 5356 м. мережі  та 147 шт. LED - світильників на суму 503,2 тис. грн, а саме: вул. Будька, №№ 2-26, пров. Виноградний, вул. Волгоградська,   вул. (від пров. Першртравневий), вул. Воровського, №№ 1-83, пров. Гайдара, вул. Героїв Майдану, №№11-43, вул. Дзержинського, №.35, пров. Дзержинського, №№1-14, вул. Дружби, №№2-64, вул. Козаченка, №№1-15, пров. Корзуна, №№ -10, вул. Козаченка, №№17-23, вул. Луначарського, №№1-25, вул. Набережна Грунь, №№2-34, вул. Ольги Кобилянської, №№1-32, пров. Панфілова, №№1-15, пров. Першотравневий, №№1-53, вул. Тельмана, №№124-235, пров.Тельмана, №№1-18, вул. Санаторна, №№1-19.

3.5. Введено в експлуатацію освітлення пров. Піонерський, продовжуються заплановані роботи  по  пров. Гончарний, пров. Горний.

3.6. Освітлено доріжки та загалом територію парку. Раніше ми мали усього 20% паркових територій, де у вечірній час хоч щось можна було розгледіти під ногами. На сьогодні усі реконструйовані паркові доріжки охоплені вуличним освітленням. У процесі реконструкції було проведено збільшення кількості світлоточок: встановлено 22 опори з економними світлодіодними світильниками, внаслідок чого вдалося уникнути збільшення споживання електроенергії.

            Впровадження такого осучасненого вуличного освітлення вулиць міста позитивно вплине на рівень безпеки та комфортності життя громадян, які повертаються у вечірній та нічний час до своїх домівок.

            Актуальність робіт полягає ще й у тому, що впровадження світлодіодних джерел світла із заміною опор для освітлення вулиць у м. Гадячі на нові допоможе в подальшому економити бюджетні кошти, адже світлодіодні ліхтарі споживають у 4-6 разів менше електроенергії, мають гарантію від виробника не менше 3 років, не потребують обслуговування упродовж всього терміну експлуатації, а також мають більший світловий потік – відповідно, кращу якість освітлення.

 

ІV. ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

4.1.  Послуги населенню з централізованого опалення і постачання гарячої води надає КПТГ «Гадячтеплоенерго». На балансі підприємства знаходиться 5 діючих котелень. Загальна протяжність тепломережі – 25 618 км. Кількість споживачів на початок опалювального сезону 2017-2018 років, які користуються послугою централізованого теплопостачання, складає: юридичних осіб (об’єкти комунальної сфери та інші споживачі) – 121 об’єкт, фізичних осіб  – 2963 квартир, в яких мешкають 6044 чоловік.  

            Опалювальний сезон 2018-2019 років розпочато вчасно з урахуванням цьогорічного температурного режиму. Будь-які аварії, які виникають під час його проходження ліквідовуються в робочому порядку. У 2018 році підприємством були вжиті заходи по підготовці котелень до роботи в осінньо-зимовий період, які полягали у проведенні усіх видів ремонтних робіт, необхідних для стабільного їх функціонування.

            Протягом 2018 року з міського бюджету  КПТГ «Гадячтеплоенерго»  виділено кошти в сумі 120 тис. грн., які використано на поточний ремонт теплових мереж міста Гадяч.

4.2. Експлуатацією та технічним обслуговуванням житлового фонду багатоповерхових будинків займається  комунальне підприємство «Гадяч-житло». Видатки з міського бюджету склали 3 млн.375,6 тис. грн.

            З метою забезпечення ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів з початку року, комунальним підприємством «Гадяч-житло», відповідно до затверджених заходів по підготовці до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 рр. проведено капітальний ремонт шатрових покрівель багатоквартирних житлових будинків по:

- вул. Терешкової, 2;

- вул. Тельмана, 24, 24а;

- вул. Лохвицька, 14;

- вул. Гагаріна, 76;

- вул. Шевченка, 44.

            Капітально відремонтовано бітумні покрівлі багатоквартирних житлових будинків по:

- вул. Гагаріна, 84, 88;

- вул. Гетьманська, 47, 49, 58, 62;

- вул. Воровського, 9;

- вул. Полтавська, 17, 17а, 23, 39, 44, 100;

- вул. Тельмана, 12, 14б;

- вул. Швидкого, 3, 5, 9, 11;

- вул. Шевченка, 32, 36, 38;

- пл. Миру, 11а.

            Капітальний ремонт покрівель проведено на суму 1 млн.914,4 тис.грн.:

- вул. Терешкова, 2                       – 11,8 тис. грн.,

- вул. Тельмана, 24а                      –   9,8 тис. грн.,

- вул. Тельмана, 24                        –   4,8 тис. грн.,

- вул. Лохвицька, 14                      –   8,4 тис. грн.,

- вул. Гагаріна, 76                           –  3,5 тис. грн.,

- вул. Шевченка, 44                         – 5,0 тис. грн.,

- вул. Гагаріна, 84                           – 130,5 тис. грн.,

- вул. Гагаріна, 88                           – 116,6 тис. грн.,

- вул. Гетьманська, 47                    – 134,1 тис. грн.,

- вул. Гетьманська, 49                    – 45,6 тис. грн.,

- вул. Гетьманська, 58                    – 51,0 тис. грн.,

- вул. Гетьманська, 62                    – 67,2 тис. грн.,

- вул. Воровського, 9                     – 144,1 тис. грн.,

- вул. Полтавська, 17                     – 53,8 тис. грн.,

- вул. Полтавська, 39                     – 40,9 тис. грн.,

- вул. Полтавська, 44                     – 64,2 тис. грн.,

- вул. Полтавська, 100                   – 109,1 тис. грн.,

- вул. Полтавська,23                      –   36,5 тис. грн.,

- вул. Полтавська, 17а                    – 145,8 тис. грн.,

- вул. Тельмана, 12                         – 136,3 тис. грн.,

- вул. Тельмана, 14б                        –  65,8 тис. грн.,

- вул. Швидкого, 3                           –  43,1 тис. грн.,

- вул. Швидкого,5                            –  77,0 тис.грн.,

- вул. Швидкого,9                            –  67,2 тис.грн.,

- вул. Швидкого,11                           – 65,1 тис.грн.,

- вул. Шевченка,32                            – 41,1 тис.грн.,

- вул. Шевченка,36                            – 41,1 тис.грн.,

- площа Миру,11а                            – 113,0 тис.грн.,

- вул. Гетьманська,45                       –   47,0 тис.грн.,

- вул. Шевченка,38                           –   35,0 тис.грн.

-           капітальний ремонт фасадної стіни житлового будинку по вул. Полтавській, 45 – 39,0 тис.грн.,

-           капітальний ремонт внутрішньо-будинкової каналізаційної системи – 6,9 тис.грн.,

-           капітальний ремонт відмостки житлового будинку по вул. Тельмана, 20 – 69,1 тис.грн.,

-           капітальний ремонт відмостки житлового будинку по вул. Тельмана, 24а – 51,8 тис.грн.

            Виконано ремонт приямків на 48-ми ж/б.

            Придбано та встановлено в багатоповерхових будинках теплообмінні апарати на суму 216,0 тис.грн.:

 - вул. Швидкого,11 - 24,3 тис. грн.,

- вул. Тельмана,18а (кв.1-45)      -    22,8 тис. грн.,

- вул. Тельмана,18а (кв.46-120)   -   24,9 тис. грн.,

- вул. Швидкого,5                         -   24,0 тис. грн.,

- вул. Швидкого,7                         -   24,0 тис. грн.,

- вул. Тельмана,16а                       -   24,0 тис. грн.,

- вул. Тельмана,12                         - .24,0 грн. грн.,

- вул. Тельмана,14а                       -  24,0 тис. грн.

- вул. Тельмана,12а                       -   24,0 тис. грн.

            Пріоритетом цього року є проведення подальшого ремонту прибудинкових територій. У цьому році на ремонт прибудинкових територій вже використано бюджетних коштів 957,997 тис. гривень.

            А саме: відремонтовано внутрішньо будинкові дороги на суму 958,0 тис.грн.:

 -  вул. Гагаріна,76 – 38,4 тис грн.,

 -  вул. Гагаріна,74а – 113,5 тис грн.,

 -  вул. Героїв Майдану,7 – 83,7тис грн.,

 -  вул. Тельмана, 20 – 113,1 тис грн.,

 -  вул. Тельмана, 20б -  116,1 тис грн.,

 -  вул. Тельмана, 22 – 57,0 тис грн.,

  - вул. Тельмана, 24 – 71,5 тис грн.,

  - вул. Тельмана, 24а – 94,1тис грн.,

  - вул. Тельмана, 27 – 98,7 тис  грн.

  - вул. Героїв Майдану,2 – 114,1 тис грн.,

  - вул. Гагаріна,2 – 57,8 тис грн.

            Проведено поточний ремонт вхідних дверей і вікон в 48-х житлових будинках. Замінено вхідні двері в житлових будинках: вул. Тельмана, 20-б, Полтавська, 134, Полтавська, 39. Дані роботи виконані на умовах спів фінансування: 50% - кошти міської ради, 50% - мешканців цих житлових будинків. Таке спів фінансування сприяє підвищенню свідомості мешканців, які в подальшому по-іншому ставляться до придбаного майна, і стежать за його збереженістю.

4.3. Діяльність  водопровідно-каналізаційного господарства міста забезпечує Гадяцьке ВУЖКГ.  Виробниче управління має на балансі 64 км водопровідної мережі та 21 км каналізаційних мереж, 9 артезіанських свердловин, глибина 7-ми з яких складає близько 1100 м., станція ІІ-го підйому води, 1 очисна споруда. Послугами підприємства з централізованого водопостачання  користується  9148 абонентів (23400 чоловік населення), в тому числі в багатоквартирних будинках 4045 абонентів, в приватному секторі – 5102 абоненти. Водопостачання здійснюється цілодобово. Середньодобова подача воли складає 2,8 тис.м3.

            З початку року ВУ ЖКГ використано  бюджетних коштів  на загальну суму –  1583,9 тис. грн., зокрема:

- на виплату оплати праці ВУЖКГ – 700,0 тис. грн.,

- придбання матеріалів для створення матеріального резерву – 153,8 тис. грн.,

- гідроочищення каналізаційної системи міста – 195,0 тис. грн.,

- придбання пожежних гідрантів – 99,8 тис. грн.,

- на капітальний ремонт каналізаційного колектора – 236,0 тис. грн.,

- придбання насосів – 149,3 тис. грн.,

- придбання перекачувальної помпи – 50,0 тис. грн.

4.4. Хочу зосередитися на питанні благоустрою міста. Насамперед, це чистота і порядок у населеному пункті. Значною мірою це залежить від роботи міського комунального підприємства «Комунсервіс».

            Завдячуючи зусиллям голів вуличних комітетів на сьогодні населенням з приватного сектору укладено близько 25 договорів на вивезення побутового сміття з МКП «Комунсервіс». Це дало змогу вивезти та захоронити з 01 січня поточного року по даний час майже 605 м3 кубічних метрів побутового сміття.

            Сумлінні платники послуг на вивіз та захоронення сміття:

вул. Першотравнева, - Гузь А.С.

вул. Крупської, - Фісун М.М.

вул. Жовтнева, - Горбенко В.В.

вул. Коцюбинського, - Рубан Т.П.

вул. Кобилянської, Ломоносова, Котляревського, - Бенях В.П., Чорногор В.В.

вул. К.Маркса , - Рубан М.П.

вул. Миру, Андрієвського, Ентузіастів, - Корнійко В.Г., Нагорний В.С.

вул. Волгоградська, Тельмана, - Грицан В.В.

пров. Сумский, - Боцула П.П.

            В цьому році на розі вулиць Білохи та Чапаєва міською радою влаштовано майданчик для розміщення контейнерів для збору твердих побутових відходів у приватному секторі.

 

V. ПОПОВНЕННЯ КОМУНАЛЬНОГО АВТОПАРКУ.

 

Цього року:

5.1. Придбано машину дорожню комбіновану МДКЗ (з піскорозкидальним та поливомийним обладнанням) призначену для цілорічного використання по утриманню міських доріг з твердим покриттям. У зимовий період машина призначена для посипання інертними матеріалами поверхні тротуарів і доріг, а також для очищення дорожнього полотна від снігу снігоочисним відвалом. У літній період  -  як поливомийний автомобіль та автомобіль-самоскид для перевезення будівельних (сипучих і навалочних) вантажів. 

            На придбання такого великовагового автотранспортного засобу з міського бюджету виділені кошти в сумі 1 мільйон 324 тисячі гривень, та 1 млн. грн. - з Фонду розвитку території області.

5.2. Придбано сміттєвоз на базі КрАЗ з критим 18-кубовим кузовом та боковим завантаженням. Його технічні характеристики дозволяють легко працювати з контейнерами та, без проблем, не гублячи сміття дорогою, доставляти все зібране на сміттєзвалище. Такий автомобіль в змозі збирати сміття по місту з  усіх контейнерів за один рейс. До того ж, новий автомобіль оснащено відвалом, тому взимку його можна залучати до розчистки територій від снігу. Вартість такого транспортного засобу складає 3 мільйони 68 тисяч 500 гривень. Придбання стало можливим завдяки залученню коштів з обласного екологічного фонду охорони навколишнього природного середовища – 50 відсотків та коштів з міського бюджету – 50 відсотків.

5.3. Поповнено автопарк КП «Гадяч-житло» трактором МТЗ-82 з причепом та комплектом навісного обладнання

5.4. Придбано  причеп  до трактора МТЗ-82  для забезпечення збору та вивезення сміття і відходів МКП «Комунсервіс».

 

 

VI. У СФЕРІ АРХІТЕКТУРИ ТА МІСТОБУДУВАННЯ:

6.1. Відділом архітектури та житлово-комунального господарства:

- опрацьовано 9 заяв щодо надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки;

- видано 21 будівельний паспорт та 3 паспорта прив’язки тимчасової споруди для здійснення підприємницької діяльності;

-  видано 17 висновків про погодження землевпорядної документації;

- прийнято 26 рішень виконавчого комітету щодо присвоєння чи зміни поштових адрес;

- укладено 2 договори про пайову участь у розвитку інфраструктури міста Гадяч;

- надано 22 інформаційних листи щодо відповідності будівель державним будівельним нормам;

- погоджено та затверджено Генеральний план міста Гадяч зі змінами і доповненнями, план зонування території міста Гадяч та історико-архітектурний опорний план м. Гадяч Полтавської області з визначенням меж і режимів використання зон охорони пам’яток та історичних ареалів архітектурно-містобудівною радою Полтавської обласної державної адміністрації та Міністерством культури України.

6.2. Заплановані на цей рік роботи по благоустрою  парку «Перемога» виконані. Проведено ряд робіт, які істотно змінили обличчя нашого парку:

-  вимощено сучасною тротуарною плиткою паркову алею Закоханих;

- проведено  благоустрій та оформлення газонів та клумб, що створило неповторну красу  цієї алеї;

- придбано та встановлено Альтанку закоханих та паркову композицію – перголу для квітів;

- встановлено 18 білосніжних лав, на яких в будь-яку годину жителі зможуть відпочити та насолодитися красою природи.

            У подальшому парк буде поступово наповнюватися новими парковими атрибутами, які створять комфорт і зручності для відпочинку відвідувачів.

 

6.3. Сучасний ігровий простір для дітей.

            На сьогоднішній день переважна більшість дитячих майданчиків потребує заміни або модернізації. Тому в умовах функціонування сучасного Гадяча постало питання  обладнання сучасного ігрового простору для дітей.

            Гадяцька міська рада продовжує облаштовувати дитячі та дитячо-спортивні майданчики у нашому місті. Це дозволить дітям якісно проводити своє дозвілля. Цього року за кошти міського бюджету було придбано 43 елементи дитячого та спортивного обладнання та встановлено на прибудинкових територіях по вулицях: Гагаріна, 84, Драгоманова, 22, Полтавська, 43, Тельмана, 22 (паркова зона), Прокоповича, 2-а,  площі Миру, 11-а. За два останні роки загалом було придбано 57 елементів дитячого ігрового обладнання.

            Мета, яку ми поставили перед собою, – зробити території, на яких грають дітлахи, комфортними для  фізичного і духовного розвитку дітей,  допомагати набути їм нових корисних для життя навичок.

            Якщо питання розбудови садочків уже на шляху вирішення, то матеріальне забезпечення ігровим інвентарем садочків необхідно осучаснювати. Гойдалки та качелі передались новим поколінням у спадок із минулих часів. В закладах дошкільної освіти №2 «Берізка» та №8 «Первоцвіт» встановлені 8 елементів  сучасних ігрових дитячих майданчиків: ігрові комплекси, гойдалки, каруселі, гірки.

            Мешканці міста отримали ще один приємний сюрприз - у парку встановлено новий сучасний спортивний майданчик, де всі охочі зможуть займатися спортом. За кошти міського бюджету – 132,0 тис. грн. виконані роботи з благоустрою прилеглої до майданчика території.

            Розширено мережу універсальних спортивних майданчиків: вже придбано спортивний комплекс для Біленченківського старостинського  округу.

Облаштування у Гадячі дитячих, дитячо-спортивних та спортивних майданчиків викликала у нашому місті ряд позитивних явищ.

            По-перше – наші діти тепер мають місця, де можна якісно проводити час і якісно розвиватися як фізично, так й інтелектуально.

             По-друге -  наші мешканці стають соціально відповідальними. З одного боку щораз більше стає заяв мешканців, які не просто просять чи вимагають встановити майданчик, а й пропонують долучитися чи облаштуванням, чи озелененням. Водночас вони по-іншому ставляться до тих майданчиків, і стежать за їх збереженістю. Це важливо для нас усіх.

 

VII. НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ ТА ВИКОНАННЯ ПОВНОВАЖЕНЬ З ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ

7.1. Відділ з питань державної реєстрації виконавчого комітету Гадяцької міської ради забезпечує реалізацію повноважень у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Відділ забезпечує:

- прийом та видачу документів, поданих для державної реєстрації;

- державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень;

- ведення державного реєстру речових прав на нерухоме майно;

- взяття на облік безхазяйного нерухомого майна;

- державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців і проведення інших реєстраційних дій;

- ведення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та надання відомостей з нього;

- формування та ведення реєстраційних справ та ін.

            За звітний період відділом опрацьовано 1523 заяви щодо  об’єктів нерухомого майна, проведено 438 реєстраційних дій в сфері бізнесу.

            Надходження від адміністративного збору за державну реєстрацію права власності та іншого речового права за звітний період склав 180,6 тис. грн.

            За проведення державної реєстрації змін до відомостей про юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців до міського бюджету стягнуто  адміністративного збору у сумі 42,4 тис. грн.

            Щодня державні реєстратори консультують близько 15 відвідувачів.

            Архів відділу вміщує 5025 справ щодо об’єктів нерухомого майна, 398 справи  юридичних осіб та 860 справ фізичних осіб-підприємців.

7.2. У місті працює Центр надання адміністративних послуг, який розпочав свою роботу 03 вересня 2016 року. Центром надається 10 адміністративних послуг. Це послуги: відділу Головного управління Держгеокадастру у  Гадяцькому районі та відділу з питань державної реєстрації виконавчого комітету Гадяцької міської ради.

            За минулий рік Центром:

-    надано 1220  адміністративних послуг;

- визначено перелік уповноважених представників та створено графік проведення консультацій;

- постійно проводяться консультації суб’єктів надання адміністративних послуг.

            Робота Центру спрямована на створення належних умов для забезпечення ефективного надання адміністративних послуг суб’єктам звернень та постійно поліпшується якість їх обслуговування.

7.3. У цьому році Гадяч долучився  до процесу децентралізації системи держархбудконтролю та отримав повноваження у сфері держархбудконтролю (ДАБК).

            Тепер громаді міста передано функції контролю щодо об’єктів незначного класу наслідків (відповідальності), що становлять переважну частку будівництва у місті. Це приватне житло, господарські споруди, дачні будинки, невеликі бізнес-об’єкти та інше.

            Громада отримала можливість самостійно надавати адміністративні послуги щодо будівництва таких об’єктів. Адже саме новоутворена інспекція проводить реєстрацію документів на початок виконання підготовчих та будівельних робіт та вводить готові споруди в експлуатацію.

            Така територіальна доступність та зручність адміністративних процедур мають на меті пожвавити будівництво в місті та стимулювати суміжні сфери діяльності, зокрема, підприємництво. З іншого боку, це сприятиме зменшенню кількості незаконних будівництв, що виникали через небажання або неможливість суб’єктів містобудування проходити дозвільні процедури за межами населеного пункту.

            Відділом ДАБК виконкому міської ради станом на 01.11.2018 року зареєстровано в Єдиному реєстрі документів Державної архітектурно-будівельної інспекції України 49 дозвільних документів, з них:

 31 - повідомлення про початок виконання будівельних робіт та 18 - декларацій про готовність об’єктів до експлуатації.

            В рамках перевірки дотримання вимог діючого законодавства у сфері містобудування   відділом було проведено позапланову перевірку об’єкта будівництва. За результатами перевірки складено акт, припис про усунення порушення вимог законодавства в сфері містобудівної діяльності, протокол про адміністративне правопорушення та винесено постанову на суму 850 грн.

 

VIII У ГАЛУЗІ «СОЦІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ»

            У центрі уваги виконавчого комітету постійно перебувають питання соціального захисту жителів міста.

8.1. У звітному періоді видатки на соціальний захист населення  склали 1,7 млн. грн. На оздоровлення та відпочинок дітей проведено видатки в сумі 837,2 тис. грн. Оздоровлено 691 дитина  (проти 758 у минулому році), з них - 207 в стаціонарних закладах  та 484 дитини - в пришкільних таборах. 

8.2. Надано фінансову підтримку громадським організаціям ветеранів і осіб з інвалідністю, діяльність яких має соціальну спрямованість за звітний період  на суму 173,4 тис. грн.

8.3. На організацію та проведення громадських робіт проведені видатки на суму 166,6 тис. грн.

8.4. На інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення використано кошти в сумі 324,2 тис. грн., зокрема: матеріальна допомога на лікування соціально-незахищеним верствам населення, які опинилися у скрутних матеріальних обставинах – 239,3 тис. грн., матеріальна допомога на поховання – 11,9 тис. грн.,  ліквідація стихійного лиха (пожежа) – 4,0 тис. грн.,  матеріальна допомога ліквідаторам аварії на ЧАЕС – 10,0 тис. грн.

8.5. Районному бюджету  передано субвенції на:

-  відпочинок (з наданням оздоровчих послуг ) учасників бойових дій в районах проведення АТО та членів їх сімей (жителів м. Гадяча) - 37, 8 тис  грн.;

- грошову компенсацію  фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого  віку, інвалідам, дітям інвалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують стороннього догляду – 45,0 тис.  грн.;

-  на компенсацію виплат на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян – 76,8 тис. грн.

- на інші пільги окремим категоріям громадян на забезпечення санаторно-курортним лікуванням та виплату компенсації за самостійне санаторно-курортне лікування – 53,1 тис. грн.

-  на пільги  окремим категоріям громадян з послуг  зв’язку – 81,6 тис.   грн.

-  на оплату громадських робіт – 150,2 тис. грн.

-  на інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення (оплата проїзду міським  та приміським автомобільним транспортом  загального користування членам сімей загиблих, які не є пенсіонерами) – 34,0  тис  грн.

 

IX. ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

 

9.1. На  утримання Гадяцького ЦПМСД  надано субвенцію районному бюджету  в сумі 481,6 тис. грн., в тому числі: на придбання 2-х електрокардіографів  "Юкард-100"  - 117,6 тис грн.

9.2. На утримання Гадяцької центральної лікарні надано субвенцію районному бюджету  в сумі 271,4 тис. грн.  в тому числі: на придбання холодильника для неврологічного відділення  – 13,0 тис. грн., на забезпечення пологових ліжок акушерсько-гінекологічного відділення  медобладнанням та меблями медичного призначення – 100,0 тис. грн , придбання пусоксиметра  – 45,0 тис грн.,  придбання каталки – 18,0 тис. грн.

З огляду на все це хочу зауважити, що наше місто поступово робить кроки до покращення.

Кожен з нас хоче бачити Гадяч сучасним та процвітаючим, а його мешканців – щасливими й заможними.

Щиро бажаю, щоб всі позитивні здобутки і досвід ми лише примножували на шляху до кращого майбутнього!

Дякую за вашу довіру, розуміння і співпрацю!